Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/funeralforyou

Marketing

Ovisnost o drogama

Trgovina drogom danas je najokrutniji i najnečovječniji "posao" pa nikoga ne bi trebalo čuditi što se u tom poslu "vrte" milijarde dolara.... Više takvog "posla" znači više ovisnika!!!!.... Mada se u najvećem broju zemalja trgovina drogom tretira kao kriminal, ovisnici će učiniti sve da do droge dođu riskirajući zdravlje pa i sam život......Šireći se poput požara, droga zahvaća mladu generaciju kod čega ni naša zemlja nije nikakav izuzetak..... Ovisnost o drogama je ozbiljna bolest ne zbog same sebe, već i zbog mogućnosti širenja drugih bolesti (AIDS i hepatitis)....Ovisnost nastaje postupno kao svaka "slatka" zamka, a karakterizira se potpunim gubitkom volje i kontrole; cijelo tijelo postaje "motor" koji traži novu dozu..... Dužinom trajanja smanjuje se mogućnost povratka u normalno stanje..... Ovisnost je težak društveni problem koji se može rješavati samo zajedničkim snagama i sredstvima..... Postoji cijela vrsta "lakih" i "teških" droga pa premda se međusobno razlikuju, imaju nešto zajedničko - ovisnost!!!!..... Za tu ovisnost cijena je vrlo visoka; osim što se izgubi vlastito ime, roditelji, prijatelji i novac, izgubi se duševna ravnoteža i nastaju duboke traume koje se ničim ne mogu izbrisati.... Put je ucrtan, a scenarij je poznat - sve vodi u propast!!!!.... Evo vam jednog jednostavnog primjera droge koja se najlakše nabavlja:... MARIHUANA....Marihuana je droga.... Možda je ona manje štetna od onih ostalih i možda ne izaziva tešku ovisnost, ali je ipak droga.... Dakle, možda marihuana i nije droga, ali je u svakom slučaju anestezija, kao što su to i alkohol i cigarete, a stvar s anestezijama, bile one lake ili teške, legalne ili ne, stoje tako da one trenutačno ublažavaju bolna iskustva koja nosi život i istodobno ne dopuštaju da se ta ista iskustva prožive i tako ugrade u osobni rast i razvoj.... Na taj način ljudi postaju neotporni na život takav kakav jest i uvijek nanovo traže nove anestezije.... Hoćemo li čovjeku olakšati život ako legaliziramo još jedno sredstvo ovisnosti????.....

Droge upravljaju našim životom:

Image Hosted by ImageShack.us

Droga nas priziva k sebi:

Image Hosted by ImageShack.us

Na sve smo spremni zbog droge:

Image Hosted by ImageShack.us

Nestaje naše pravo ja:

Image Hosted by ImageShack.us

· ma dobila sam 4..... (Just me, myself and I 06.11.2006. 18:14)
· vi se nekaj filozofije uhvatili...........na mene to uopče ne djeluje.......mislim ovisnost........niti cigare niti marica je kod mene ne uzrokuju (maricu sam probala 1, nisam se napušila a to užasno smrdi.....koma! al bum je barem još 1 samo da vidim kak je to biti napušen) (Just me, myself and I 06.11.2006. 18:16)
· ma ovog ljeta, dali mi rođaci (čak je i moj buraz bio s nama i pušio!!!! a znaš njega)
rekli su mi kao da je bolje da uzmem od njih nego od nekog tamo 10. (mada ja i nisam baš bila toliko zapaljena za to)
budi sigurna da bum se slikala........mislim....stvarno........hahahhahhahhaha
nisam vas htjela uvrijedit time, sam sam rekla kakav sam dojam imala.........hvala kaj se niste uvrijedile.....znam ljude koji bi odmah digli nos do neba........ (Just me, myself and I 06.11.2006. 18:52)
· imate mail
daj pliz odg (Just me, myself and I 06.11.2006. 19:49)
· a kaj je ovo sat predavanja o drogama ili kaj...kiss ode tene...pozdrafffff..... (TENA 06.11.2006. 22:33)

Post je objavljen 22.11.2006. u 10:38 sati.