Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allgames

Marketing

No life KING

Evo procitah(barem kolko je izaslo) Hellsing Mangu, i mogu reci o~O. Mnogo dobro.

Evo poceh onako slucajno d citma dok sma jednog dana sedeo u Platou, i video da im dosla nova posiljka sa Mangama. Kad ono zacudih se kolko dobrih stvari videh, Berserk, Battel Royal, Hellsing, Ghost in Shell... Sve je to lepo ali su Berserk, Battel Royal i GITS u foliji, tako da sam bio onemgucen da vidim sadrzaj tih istih manig, ali Hellsing nije bio u foliji pa rekoh aj da vidim kakav je. Polako citajuci stranu po stranu prosto sam se zadivio crtezom, pricom i karakterima. I pogdite sta sam sledece uradio, otisao kuci i odpoceo download.

Posto sma kupio Hellsing chepter 3, odpoceo sam citanje od cheptera 4. I vreme ko da je stalo dok sam procitao sve cheptere prosto sma bio zalepljen za ekran citajuci. Razvoj price je odlicna, a najvishe me je odusevio koncept likova koji su tako dobro iskarakterizovani da nemam rechi. A tek stil crtanja, i ako vidi se da bash neposvecujese detaljima, ali ono sto nacrta je mnogo dobro, sma taj oblik kako ga je nacrtao i izrazi lica su savrseni.

Aj malo o prichi. Pricha prati Hellsing orgaznizaciju, i njihovog vampira Alukarda. Alukard , u jednoj od svojih svojoj misiji morao je da spase devojku od smrti pretovrivshi je u svog slugu Vampira. To je Ceras Victoria, Ceras je nov Vampir i nije jos navikla na njihove obicaje, i ponasa se kao covek. Pricah se razvija naglim pojavljivnajem velikog borja Vampira u Engleskoj, i pojavljivnaje misteriozne organizacijie Milenijum. Uskoro saznajemo da je Milenijum ustvari post-nacisticka organizacija koja je prestal sa radom od 1945 godine kad su Alucard i verni batler Hellsing orgnizacije Walter unistili je 1945. Nekim cudom organizacija je ostla sve do danas i objavljuju rat Engleskoj.

Sve bi ovo bila klishe prica da nije tu odlichan koncept likova i tvrde konverzacije koji oni vode. Tako jest vodja Milenijuma je mali, debeli SS Major, koji retko kad sebe otkirva i uziva u razaranju svega sto je pored njega. Cudnim slucajme on samo zeli da ponovo oseti rat iz 1945, i ako on sam nije ratovao neizgleda koa neki jka ratnik, vec vishe koa pohlepni covek. Ali sva rupa ima svoju zakrpu, tkao i ovja Major ima svoja dva cuvara , Doktora koji eksperimntise na svime i svacemu(nesot slicno Mengeleu iz WW II) i Kapetan , koji nista negovori vec samo stoji i slepo slusa narednjenja. Tu je i vodja Hellsinga Integra Wingancy Farbruck Hellsing, koja je nsto kao iron maiden. Cvrst i odlucan vodja, koja sluzi kraljicu i radi za dobrobit Engleske.

Ali posto je Engleska protestantska zemlja imaju uvek probelam sa katolichkom crkvom, tako jest oni zle da se odreknu svih heretika, koji imaju na zemlji i tako Vatikan na celu sa Papom , organizuju zabranjeni Vatikanski 13 odred Judas Iscariot. To su ekstramni popovi, koji poseduju velike moci pravljenje za istrebljivanje necistih kao sto je Alucard. Najveci As u rukavu im je Alexandar Anderson. Alexandar se vishe puta sukobljava sa Alucadom i Hellsingom i pokazuje svoju neverovatnu snagu.

Stil crtanja je po meni savrshen pomesan sa dozom humora koji neke sekvence nailaze. Jedini problem je sot je lik povishe lenj pa mu treba za svaki volume od 1 do 2 godine da izbaci.

odskakanje od Hellsing Animea:
Ustvari nemoze da se kaze odskakanje jer je manga potpuno druga stvar. Ko prvi i drugi deo iste priche. U manig nije spomenuti ni ujendom segmentu Milenijum. Nije spomenut nit Judas Iscariot, vec se samo moze naslutiti pri pojavljivnaju Alexandra, nije se ni Wilde Geeses pojavio u Animi uopste, nit nije prikazan Ceresesv odlazak na Vampirsku stranu. Moze se reci da jedino sto podseca na Anime je prva dva volumea i nista vishe. Cak i lik Alexandra je dosta nezastupljn u animi je on neki berserkovan pop koji juri vmapire dok je u mangi potpuno druga stvar. on radi u sirocistu i veoma je pobozan lik. Ali nikad neda da mu to skrshi moral, npr. iako ima zadatak da odvede u zatvor Integru on odbija posto je sma dama napolju a grad je prepravljen nevoljom, ispratio je do Hq-u.

Sve u svemu napokon je pocela Hellsing OVA i izasle su dve epiozde koje prate anime. Mislim da ja jedv acekam da izadju OVA 3 i 4, ali eto. Manga se moze downlodovati sa www.mangatreaders.com , enjoy! :D

no mange koje bih ja josh preporucio:Slam Dunk,Bersserk,Battle Royal i GITS.

Post je objavljen 14.11.2006. u 17:51 sati.