Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Ginger Snaps II: Unleashed (2004.)

Photobucket - Video and Image Hosting

Ginger Snaps mnogi hvale kao možda najbolji vukodlak film ikad, uz neke klasike tipa An American Werewolf in London. Ja se slažem te mi je on definitivno jedan od top filmova ove godine.
Iako je noviji horror pa ima nekakvu auru da bi mogao biti loš, on je pobio tu sumnju i
odličan je spoj drame, horrora i nekakve mračne teen priče.
Prvi dio je bio super osmišljen, "borba" koja se odvijala između dvije sestre, obadvije suočene sa svojim demonima, ali opet ujedinjene protiv većine svijeta u svojoj različitosti.
Drugi dio opet...
Eh ne mogu reći da je bio loš.
Nakon Gingerine smrti njen duh "progoni" Brigitte koja je smještena u nekakvoj ustanovi nakon pokušaja samoubojstva i sumnje da se drogira.
Zapravo, jedino od to dvoje je točno da se pokušala ubiti, vjerojatno zato što nije mogla podnijeti činjenicu da će postati kao svoja sestra. Veliko dlakavo čudovište sa repićem ili još gore, likantrop u predstadiju kojemu je jedino stalo do seksa i nekvalitetnog ponašanja.
Izgleda da tekućina od biljke iz prvog dijela nije previše djelovala, te je Brigitte sve više postajala vuk, a sve manje čovjek.
Zatočena u bolnici mora pokušati pobjeći kako bi došla do lijeka opet te kako bi zaustavila novog vukodlaka na slobodi; čini to uz pomoć čudne djevojčice Ghost koju upoznaje u ustanovi i koja sama skriva možda i više tajni nego B.

Ovaj dio je još više vukao na dramu, a manje na horror nego prvi. Po opisu možda neprivlačan, Ginger Snaps je stvarno dobar film zbog neopisive atmosfere koja vas zainteresira za film dok ga gledate.
Emily Perkins je stvarno genijalna i u ovom nastavku, a cijela stvar oko Gingerinog duha koji ju proganja je zapravo metafora za "duhove prošlosti" koji su ju dobro izmučili.
Jedan quote u kojem se jasno vidi koliko Brigitte ide na živce čitava priča iz prvog dijela:

Ginger: We can't fight what's in us, B.
Brigitte: I'm not like you, Ginger... I'm stronger.
Ginger: Oh really? That's not how I remember you the first fifteen years of your life.
Brigitte: It's how I remember the last fifteen minutes of yours.

Photobucket - Video and Image Hosting

Jedan od rijetkih pametnih horrora koje sam gledala. Ovdje se ne ide na neku kompliciranu priču u kojoj bi se izgubili i sami scenaristi i napravili neuvjerljivo djelo nego se na jednostavan način razrađuju likovi, efekti, događaji i sve.
GS je izuzetno upečatljiv, mračan i stvarno lijep kao film... Mislim da se nikad toliko nisam uživjela u likove u filmu kao ovdje.
Iako mi je prvi dio bio bolji kao horror djelo, bilo je više tih scena i akcije, ovaj dio je super jer je nekako zabetonirao cijelu priču, malo nas upoznao s Brigitte bolje (koja je bila totalno u sjeni u prvom dijelu) i uvukao nas dublje u radnju.
Nakon gledanja Unleashed, htjela sam opet gledati prvi dio. Eto, to je dobro napravljen posao...
Iskreno se bojim gledati treći dio jer ne znam kud bi mogao ići, ali Ginger Snaps vas u principu neće razočarati. Dobar je i za društvo; i kad ste sami.Post je objavljen 08.11.2006. u 18:56 sati.