Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/labrujanauglu

Marketing

u poseti sajmu knjiga, neka novosadjanka, a da nisam ja, je dobila put za dvoje u njevjork

dodushe mala verovatnocca bi bila i da dobijem, jer nisam igrala nagradnu igru, al kad je bog hteo u novi sad, mogla sam i ja bash biti ta.

kupilo se:

-neki eseji emila siorana, jevtino, a pametan chovek, mozzda dobijem malo pameti za tih 150 din
-magleno zvono (savremena japanska haiku poezija), jevtino, a lepo, veeeeliki plus fusnotice ispod sa 'shta je pesnik hocceo recci' i 'chime se pesnik bavio i koliko je zzena imao'
-lamija begagicc, rendetovo izdanje, devojka mi simpatichna, vrlo mlada, pa je podrzzimo, a i dobila preporuke, neki kazzu da je dobro sa njom piti (to je kondiciosinekvanon u mom malom alkoholicharskom univerzumu)
- novog radovana vrlog nasticca, ne toliko jevtino, koliko vecc prochitano. stigla do polovine knjige gonjena zzenskom sujetom i radoznaloshccu, sve je sa bloga. zanimljivo samo zbog koncepta, jerbo je isti blog koncept, a ne pricha u prozi, meta romani i sl pizdarije.

knuta hamsuna oba (lom) i bukovskog (lom opet) po narudzzbini. knut se naravno svima svesrdno preporuchuje. a bukovski onom ko vole.

videla mnogo nashta oko zaigralo, al sve vecc ochekivano. manje vishe.
b92 treba da dobije pochasnu titulu najneinspirativnijeg izdavacha ikad. marko ljuti vidojkovicc zauzima dve treccine shtanda, a najdzzela loson pravi slastice na preostaloj. ne zaboravimo bocvanu u 358 nastavako (za chega im zaista i fala) i alkoholik melanholik valjarevicca (men se to svidja, jebi ga).

i da, sve je skupo, al naspram cena u cro i bih, prava sitnica.
tamo sam se par puta gadno opekla. nikad vishe, reche gavran.

ilustracija:

Hladno je jutro.
Uopste ne pokrecem
svoj zivi kostur.


Soseki

Ova pesma je nastala u isto vreme kad i haiku o vrucoj kasi. U svojim memoarima Soseki pise: "Nikad od rodjenja nisam toliko osecao tvrdocu svojih kostiju. Tog jutra kad sam se probudio, prvo sto mi se urezalo u secanje bio je krik mojih kostiju od bolova koji su ispunili celo moje telo. Kigo 'hladno jutro' je opis pozne jeseni, kad je jutarnja temperatura niska nagovestavajuci skori dolazak zime.

nisam josh doshla do haikua o vruccoj kashi ali ne sumnjam u njegovu genijalnost.

ps zapljunula sam ono od skca 4 godishnja doba. to mi je u sledeccoj haiku turi.

slusha se ovih dana dj ahmaad true spin/stylin.
chita josh uvek jebeni mikelandjelo, irving stoun "agonija i ekstaza". do sada me doveli samo do agonije, jbg, nikako da oslika onu sikstinsku kapelu i vrati se mermeru. o jebote, mermerni prah u nozdrvama. mosh misliti.
bila maja. bilo lepo.
mitesersi shtampaju nove maje, ko hocce, nek se prijavi.
briga nedelje: nestaju mi lekovi, opet ccu morati do doktora nestashka. ne da mi se, nenenenene, o ne.

bundevice svima u glavu!


Post je objavljen 31.10.2006. u 19:36 sati.