Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sanaderove želje, Sanaderovi snovi...

"Friščić: Ribolovni pojas važniji je od ulaska u EU", Jutarnji list

Iako ne dijelim stavove HSS-a moram reći da se apsolutno slažem s Friščićem da je primjena ZERP-a puno važnija od članstva u EU.

Kao prvo smatram, da primjena ZERP-a nikako ne može ugroziti naš put u EU. Možda odgodit za koji mjesec ili godinu, ali nikako biti prepreka ulasku u EU.

Kao drugo, smatram da je zaštita Jadranskog mora vrlo važna da nam se ne bi desilo ono što se desilo talijanskoj strani mora koja je potpuno devastirana nekontroliranim izlovom ribe.

Zašto se Sanader protivi primjeni ZERP-a? Njegovo objašnjenje je da ne smijemo ulaziti u konflikt sa zemljama EU plašeći nas retorikom da onda nećemo moći ući u EU. Takva retorika je najobičnija laž.

Hrvatska je u Europi i kad-tad ući će u EU, ako tako odluče hrvatski građani na referendumu. Sanader je svjestan da je njegov mandat ograničenog trajanja i jedino što gleda je kako si osigurati mjesto zastupnika u europskom parlamentu. Što prije hrvatska uđe u EU, Ivo će si lakše osigurati mjesto europskog parlamentarca. Zato je Sanader toliko zapeo da što prije uđemo u EU i naveliko pizdi svaki put kad čuje od nekog europskog birokrata da Hrvatska neće u EU tako skoro. Ivo Sanader teško da će uspjeti osigurati još jedan mandat i šanse da on bude taj koji će uvesti Hrvatsku u EU su gotovo ravne nuli.

Sanader je sebi kao glavni zadatak zadao osigurati si položaj euro parlamentarca i odlučan je da ga na tom putu ništa neće zaustaviti. Jedino nije računao na to da se nešto pita i one u EU.

Post je objavljen 28.10.2006. u 13:08 sati.