Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budalacobanin

Marketing

kroz prste

To znaci ako ja tako odaberem mogu mijenjat svemir oko sebe i prilagodjavat ga svojim potrebama i estetici i postizanju srece .Procedura je jednostavna : ako zelis promjenit svijet sve sto trebas napravit je odabrati kako zelis da izgleda.

Isto tako dimenzije gube vrijednost i velicina i vrijeme nisu odredjene nego proizvoljne.

Nadalje , posto je svemir u sredistu covjeka , Sve se svodi na mogucnost odabira, kako odaberes tako ce i bit.

Tu se sad postavlja pitanje slobode volje(uma),neko ima kontrolu nad svojim mislima u potpunosti(takvom stanju treba teziti ) ,neko samo ima privid da kontrolira svoje misli.

Takodjer sad dolazimo na pitanje : kako neko nemoze slusat sam sebe?

Kad kazemo covjek , mislimo na tijelo i duh. Mislim da je duh takodjer podjeljen na najmanje dva dijela: svijesni dio i podsvjesni dio.

Podsvjesni dio i svjesni dio su stalno u interakciji , i svaki dio zivi za sebe i pokusava upravljet svemirom na svoju ruku.

Podsvesni dio uma je puno mocniji , ima veci utjecaj na svemir ,dok svjesni je lakse kontrolirat ali on ne hvata niti salje one signale globalne svjesti pa je malo stvari na koje utjece.

Dakle ,

Rast je ustvari osvjestavanje nesvjesnog djela ,time nam se prosiruje sloboda odabira , dobivamo vecu kontrolu nad svojim svemirom( zivotom) .



Ala ala moran ,ic delat sad

da uvjek ostanem ljep i mlad

da nad svemirom svojim

sam srecu svoju si krojim

i skupa sa sobom na vrhu stojim


Post je objavljen 28.10.2006. u 11:02 sati.