Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockandguitars

Marketing

Naj Naj u rock-svijetu

Najbolji live nastupi svih vremena:

1. Queen, Live Aid, Wembley, 13.7.1985.
2. Radiohead, Glastonbury, 28.6.1997.
3. Jimi Hendrix, Woodstock Festival, 17.-18.8.1969.
4. Nirvana, Reading Festival, Berkshire, 30.8.1992.
5. The Who, Live Aid, JFK, 13.7.1985.
6. Elton John, Eric Clapton, Phil Collins, Mark Knopfler and Dire Straits, Knebworth, 1990
7. Led Zeppelin, Live Aid, Wembley, 13.7.1985.
8. Pink Floyd, Earl´s Court, 4.8.1980.
9. R.E.M., Trafalgar Square, 29.4.2001.
10. Bob Marley, Babylon by bus turneja

Na prvome mjestu i uvjerljivo najbolji live nastup ikada je onaj grupe Queen na Live Aidu 1985. Oni su počeli svirati oko 18:30 sati a započeli su odličnom izvedbi odlične pjesme Bohemian Rapsody što se maestralno nastavilo pjesmama Radio Ga-Ga, We are the champions i We will rock you a vrhunac je bio kada je Freddie Mercury tijekom pjesme Hammer to Fall zaplesao s kamermanom.
Na drugome mjestu je zasluženo najbolji koncert grupe Radiohead. Posjetitelja je bilo oko 40.000 a organizator koncerta je rekao da je to nešto najbolje što je ikad vidio ali vjerojatno nije vidio Queen na Live Aidu.
Na trečem mjestu je največi virtuoz gitare čovjek koji ih je doslovno jeo. Da da veličanstveni James Marshall Hendrix koji je svoj nastup otvorio odličnom izvedbom američke himne pa preko njegovih Voodoo Child, Purple Haze i improvizacija do Hey Joe a i sviranja zubima.
Na četvrtom je mjestu fenomenalni nastup Nirvane na početku kojeg je na binu u invalidskim kolicima sa plavom perikom doveden Kurt Cobain.
Na petom mjestu je i najbolji nastup whoovaca i to opet na Live Aidu na Wembleyu. Njihov nastup su uz odličnu svirku i pjesme won´t get fooled again, my generation obilježili i tehnički problemi pa su u 20:00 sati eksplodirali električni generatori dok je Roger Daltrey izgovarao riječi Why don´t you all fade.
Na šestom mjestu je nastup na kojem je svirao možda najbolji kvartet (živući) koji bi mogli okupiti, a svirali su: na električnom klaviru Elton John, dvije gitare bile su Mark Knopfler sa svojim Dire Straitsima i Eric Clapton a na bubnjevima bivši bubnjar Genesisa Phil Collins. Nedostaje samo još jedan pravi basist .Snimku sa nastupa imate jedan tekst niže.Respect!!!
Sedmo mjesto zauzeo je još jeda nastup sa Live Aida 1985 JFK i to onaj Led Zeppelina koji je obilježila odlična izvedba posebno pjesme Stairway to Heaven a i Pageova solaža u toj pjesmi uz standardno odlične Going to California. To je bio reunion Zeppelina ali bez Bonza (pokojni John Bonham), ali sa Philom Collinsom i Tonyjem Thomsonom s podjeljenim ulogama na bubnjevima koji su pokojnog bonza dostojno zamjenili .
A na osmom mjestu je nezaboravni koncert Pink Floyda na Earl´s Courtu gdje je u posebnom sječanju ostala najbolja maestralna izvedba pjesme Dark side of the moon, a također i pjesmi Shine on your crazy diamond, Money i Another Brick in the wall.
Deveto mjesto zauzima jedan od najboljih današnjih bendova R.E.M. i to njihov nastup na Trafalgar Squareu sa odličnim izvedbama Loosing my religion, man on the moon i radio free europe i mnogih drugih.
A na desetom mjestu je jedna od najboljih turneja ikada i to ona reggae kralja Boba Marleya nazvana Babylon by bus.

Post je objavljen 07.10.2006. u 21:55 sati.