Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mishko

Marketing

Kokodrili lutaju u tami dok Mifi šmrče šećer, a mali zeleni papaju kobase

Subota, POZDRAV AZRI. Savršeno. Nema riječi kojima bih mogla opisati atmosferu, ali probat ću...

Daklem, naj supika legica je kupila 5 boca vina (tako Mea kaže:)), koje smo Nina, Mea i moja malenkost eksale. S Tuškanca došle na cibonu, pokupile Nany i Tamaru, otišle do Boogalooa. Tamo našle Peka, Maju i Frana. Popile još malo, počele se rušiti. Ušli u Boogaloo, došle Eva i Marina. Malo smo padali, cerili se vrištali, balili se, puuno pišali, pa vrištali, lizali se, vrištali, skakali, umirali, pa se opet malko lizali i tako... Savršeno. Prekrasno. Sve najs pjesmice poslušali, izdivljali se i vratili se doma kao potpune osobe.:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Photobucket - Video and Image Hosting

Jučer smo Mea i ja čitale članak u novinama o stopalima. S obzirom na činjenicu da ih obje obožavamo, tekst je na nas ostavio dubok dojam.

Daklem, radi se o tome da su u tradicionalnoj Kini sićušna stopala ono što na Zapadu predstavljaju velike grudi. Ženska su stopala predstavljala vrhunac ženske erotike i ljepote. Stopala u obliku tzv. latica zlatnog ljiljana smatrala su se bitnijima od lijepog lica i mogla su popraviti status u društvu (npr. ako se djevojčica rodila u obitelji mesara i ako je imala lijepa stopala, bez obzira na miraz i podrijetlo mogla se udati u obitelji trgovca).
Općenito, u Kini je samo rođenje kćeri bila nesreća, jer je ona bila bezvrijedna grana na obiteljskom stablu, no, ako je imala lijepa stopala, mogla je bitno popraviti svoj društveni status i status svoje obitelji.
Od svih kvaliteta stopala, duljina je bila najbitnija. Ideal je bio 7 centimetara.
Savršeno stopalo moralo je biti puno i okruglo na peti, a prsti i luk stopala morali su se lomiti i svinuti prema peti. Da bi se to postiglo, djevojčicama su stopala bila podvezivana. U vlastelinskim obiteljima stopala su se podvezivala već u trećoj godini života. U nekim su se pokrajinama stopala povezivala samo privremeno kako bi žena bila privlačnija mužu; kosti se nisu lomile, a nakon udaje su se povezi skidali kako bi žena mogla raditi na polju.
Siromašnim se djevojčicama stopala uopće nisu povezivala; djevojčice velikih stopala su prodavane kao sluškinje ili kao "male snahe" koje su služile muškarcima za seksualnu razonodu.
Najčešće su se stopala povezivala u šestoj godini, pdesetometarskim zavojima stoplao je stiskano dok ne bi popucale sve kosti prstiju osim palca i tako bi bio zaustavljen njegov rast. S vremena na vrijeme zavoji bi se mijenjali, ali je svaka deseta djevojčica umirala od gnojnih rana i sepse. Proces se smatrao završenim nakon 2 godine.
Veličina i luk stopala određivala su koliko djevojčica vrijedi za udaju. Mala su stopala pokazivala budućem svekru i svekrvi disciplinu, poslušnost i izdržljivost buduće snahe.
U uzbuđenju supruga nalazilo se i homoseksualnih elemenata. Stopalo nije smijelo biti veće od penisa, nego je (s petom što se savija prema dolje i zašiljenim ristom) podsjećati na njega!
Ovaj se postupak održao sve do 50-tih godina 20. dtoljeća, ukinuli su ga tek Maovi komunisti.


Photobucket - Video and Image Hosting


I još jedan zanimljiv detalj, u tradicionalnoj Kini su žene pjevale muževima kako bi lakše probavili hranu i prdnuli...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Molim vas samo da malo razmislite o ovome i izmjerite svoja stopala, pa usporedite to sa minijaturnih 7 cm, moja su duga 24 cm!!!!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eto tako, budite mi pozdravljeni i uživajte, svima šaljem jedan ljiiiiz!!!!

Post je objavljen 04.10.2006. u 19:44 sati.