Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stephenkingofhorror

Marketing

Hellraiser 5 : Inferno - Scott Derrickson

"The Terrifying New Chapter In The "Hellraiser" Legacy"

Detektiv Joseph Thorne se bavi svakakvim mutnim poslovima; uzima drogu, vara ženu sa prostitutkama, a da se to ne bi saznalo još i podmeće partneru kako bi ga imao čime ucjenjivati. Tada dobiva zadatak pronaći ubojicu poznatog pod imenom "The Engineer", i tu je gdje pakao počne.

Ideja je odlična; još od drugog dijela me zanimalo kako bi čiji pakao izgledao. U drugom dijelu smo vidjeli djelić toga kod Frank Cotton-a, kako ga žene mame a onda nestaju. Ovdje nije uzet nitko iz starijih dijelova serijala, već ne baš tako dobar detektiv Joseph. Film nije loš, bolji je od trećeg i četvrtog dijela, ali... Gluma nije na razini, manje poznati i manje kvalitetni glumci glume previše "plastično", sa premalo emocija. Pošto je film rađen na DTV (direct to video/izravno na video) način, budžet je sigurno bio manji nego kod prethodnih, a to se vidi u specijalnim efektima - ovaj nastavak ima najmanje krvi od svih dosadašnjih. Mogu neki tvrditi da je to zbog "Manje je više", ali istina leži u novcu, kojeg nije bilo dovoljno.
Film nije loš, ali je trebao biti napravljen kao spin-off, a ne direktni nastavak, te staviti bolje glumce, kako bi se povečala dramatika.

- iako su neki obožavatelji bili ljuti što nema dovoljno "Pinhead"-a, on se u ovom nastavku pojavljuje više nego u prvom dijelu, te je njegov i Joseph-ov dijalog duži od svih iz prva dva dijela zajedno.


Ocjena : smijehsmijehsmijeh

Post je objavljen 04.10.2006. u 13:20 sati.