Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cudnagirl

Marketing

Da Li LJubav Boli?

Ko još nije iskusio ljubavni bol? Ili je to bol izazvana odbijanjem? Bol koja izaziva sumnju u sebe? Bol ili strah? Važno je napraviti razmak između ljubavi i potpuno drugačijih osječaja. Kad se pojavi bol koja okružuje ljubav tada je radije nazivamo dodacima ljubavi. Iz nekog razloga dosta ljudi predpostavlja da su negativne emocije dio i element ljubavi. Ali iz iskustva znamo da nije tako.
Ljubav nije bolna već je to nevjerojatan osječaj. Bol i povrijeđivanje koje osječamo ne dolaze od ljubavi već od sumnji,strahova,tjeskobe,uočenih odbijanja,iznevjerenog povjerenja, ljutnje,ljubomore i zavisti. PA zašto onda stavljamo sve te osječaje u isti koš s ljubavlju? Možda zbog toga često iskusimo neugodne osječaje i vežemo ih za našu ljubavnu vezu. Naše ljubavne veze su nam na prvom mjestu pa tako pretpostavljamo da su ove sumnje i strahovi dio ljubavnog iskustva. ALI DALI JE ZAISTA TAKO? KAd nas je strah, kada smo ljuti,zabrinuti,nesretni i ljubomorni, dali zaista doživljavamo ljubav? Ova su osječanja zaista drugačija nego ljubav.zar ne? Ljubav je topla,otvorena,radosna i ispunjena dubokim osječajem poštovanja. Bol dolazi u ljubavnu vezu kada pređete iz faze željene ljubave veze u fazu potrebne ljubavne veze.
ukoliko stupate u vezu, a da se ne osječate sasvim dobro po tom pitanju vrlo je vjerojatno da čete postati ovisni o tome da od partnera tražite da vam pomogne da se osječate dobro u toj vezi. Ukoliko smo se osječali isprazno prije nego što smo započeli vezu s partnerom, onda čemo osječati strah da će se praznina vratiti kada nas oni napuste. A opet, ništa od ovog nema veze s ljubavlju već sa stahom koji osječate.

Post je objavljen 02.10.2006. u 21:07 sati.