Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Glavaš uvrijedio Kirovu udovicu

Branimir Glavaš reagirao je na uhićenje Antuna Gudelja, ubojice osječkog šefa policije Josipa Rehl-Kira, te na intervju Jadranke Reihl-Kir u Jutarnjem, objavljivanjem novog priloga na svojoj web stranici kojeg je uvredljivo naslovio:

Josip Reihl-Kir je znao da mu rade o glavi

Faksimili izviješća o događaju 01. srpnja 1991. koje su vijećnici SO Osijek Josip Jarić, Branimir Golubić i Ivan Cvitković uputili Josipu Manoliću, tadašnjem predsjedniku Vlade, ne donose nikakve informacije o samom događaju na punktu na kojem je Antun Gudelj ubio Kira. Pretpostavljam da je riječ o tadašnjim vijećnicima HDZ-a jer sva trojica tadašnje SDP-ove saborske zastupnike: Matu Arlovića, Gordanu Ajduković i Zvonka Eraka, tituliraju kao drugove. Osim toga, izviješća su i dokaz nepismenosti tadašnjih HDZ-ovih političara jer imena nacija (hrvati i srbi) pišu malim slovom. To je sve što je meni bilo zanimljivo pročitati u skandaloznoj Glavaševoj objavi.

Branimir Glavaš je očito na granici strpljenja i ne libi se vrijeđati Jadranku Reihl-Kir koja je uložila 15 godina svog života, ali i života svoje kćeri da se dozna istina o ubojstvu najpoznatijeg osječkog policajca. Glavašev bijes na Reihl-Kirovu je očit jer ona u spomenutom intervjuu nigdje nije izričito tvrdila da je on nalogodavac ubojstva.

Da bi povratak Antuna Gudelja u Hrvatsku mogao donijeti preokret u slučaju Glavaš vidjelo se i u srijedu kada je Gudeljev nećak Damir Huber održao novinsku konfereciju na kojoj je obavijestio javnost o kaznenoj prijavi protiv Vladimira Fabera, aktualnog šefa osječke policije. Iako se Huberov istup povezuje s prijetnjama koje je dobio da bi promijenio ranije dan iskaz u policiji u kom je svjedočio protiv Glavaša vezano za ubojstva civila srpske nacionalnosti, vrlo je vjerojatno da je i situacija oko izručenja ujaka Gudelja bitno doprinijela da se "stavi" na Glavaševu stranu.



Post je objavljen 22.09.2006. u 15:01 sati.