Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/akovaszanima

Marketing

Papaguzi

(čudnovati produkti balavih mozgova:stvorenja)

izgled: niska,oko 50 cm visoka stvorenja,porsječnom čovjeku do koljena,zavisi o primjerku...njihova okruglasta tijela prekriva krzno u nijensama smeđe i sive boje.oni iz planinskih krajeva mogu biti crni.imaju velike umiljate oči koje vam daju krivu predodžbu o samim papaguzima.njihove noge su kratke,većih stopala,s kožicom među prstima,
asociraju na one pongvine i patke na štapovima kaj ih mala djeca poguravaju po podu.
prednji udovi su zakržljali i neprimjetni ispod gustog krzna. nije poznato dali su ta zagonetna stvorenja dvospolci ili koja je razlika između ženki i mužjaka.

stanište: sve mračne rupe oko one jezive kuće u vašoj ulici...svaki sjenoviti grm može biti vikendica lokalnih papaguza. ukoliko i živite u centru bučnog grada,niste sigurni od tih vragolastih stvorenja

navike: nakon prespavanog dana,čim se spusti mrak,horde ovih bića izlaze i skrivajući se
iza nekog zidića promatraju prolaznike u potrazi za nekom lijepom malodobnom guzom...
kao što im i ime kaže. napadaju isključivo djecu te poneke teenagere koji nemaju loše životne navike(alkohol cigarete).ali ni to nije problem ako im se vaše dupe vrlo dopada.dakle,svojim nožicama se iz velikog zaleta odbace i otvore svoje ralje s 2 reda zubi te vas drugi dan ili uhvati sraćka ili mislite da imate upalu mišuća. inače se sve odvije brzo te se žrtva najčešće ni ne sjeća napada.
moj savjet: poznato je da se papaguzi boje zanimljivih i maštovitih ideja,te bi bilo pametno,ako se već odlučite sami lutati pustim mračnim ulicama,ponijeti neku zanimljivu knjigu ili usput vratiti onu dobru komediju u videoteku.pritom držite tu kazetu u rukama iza leđa,na guzi vašoj dragocijenoj,kao osiguranje od onih hrabrijih papaguza.

povijest: o papaguzima se čulo još u davna doba,jedan primjer iz japanske književnosti,koji se sada očituje u liku jednog od čudovišta iz karti,Yu Gi Oh(ono malo krzneno lebdeće čudovište pomalo nalikuje gornjem opisu papaguza,zar ne?).
pa i zakon gravitacije trebao bi biti zahvalan malom papaguzu koji je zaspao na drvetu i kada je skužio da je sunce već na nebu,te je htio sići dolje,ugledao je proćelavu sijedu glavu naslonjenu na deblo.kako bi potjerao drskog iskorištavatelja drveća i oslobodio si put do sigurnog tla,mali snalažljivi papaguzi jabukom je pogodio jadnog znanstvenika direkt u tu sijedu glavu!

Post je objavljen 21.09.2006. u 15:16 sati.