Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/miljacka

Marketing

Sanader se odriče Žužula(!?!)

Premijer Ivo Sanader je, nakon objavljivanja priče o tajnom veronskom susretu s prvim čovjekom Plive Željkom Čovićem, ali i alarmantnog izvještaja Europske komisije o nerješavanju krupnih slučajeva korupcije u Hrvatskoj, odlučio iz svoje blizine potpuno udaljiti Miomira Žužula. Sanader, prema neslužbenim informacijama, upravo svojeg bivšeg ministra vanjskih poslova izravno krivi za aferu Verona.
Uz niz javnih poteza kojima je sa sebe i svoje Vlade pokušao skinuti sumnje u veze s korupcijom - od smjene šibensko-kninskog župana Duje Stančića do javne proklamacije da krivce za kriminal u Brodosplitu treba kazniti - Sanader je odlučio i iza kulisa napraviti dva koraka koja bi mu trebala osigurati bokove pred najnovijom ofenzivom oporbenog SDP-a.
U HDZ-ovu taboru procjenjuju da će upravo tema korupcije biti udarni motiv SDP-ove predizborne kampanje. Potpuno udaljavanje Žužula - s kojim je Sanader ovoga proljeća navodno zatoplio odnose cijeneći kapacitete njegovih američkih veza - trebalo bi poslužiti upravo toj svrsi.

Tako piše danas Slobodna.
Dakle, kao što su se dogovorili u Veroni, Plivu će kupiti zna se tko, sve ostalo je samo kolateralna šteta!greedy

Post je objavljen 18.09.2006. u 20:50 sati.