Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Ghost Ship (2002)

Image Hosted by ImageShack.us Ghost Ship, SAD, 2002.
Redatelj: Steve Beck
Glume: Julianna Margulies, Desmond Harrington, Ron Eldard, Gabriel Byrne, Isaiah Washington, Karl Urban, Alex Dimitriades, Emily Browning, Francesca Rettondini...
Ocjena: 7

Povodom današnjeg emitiranja Ghost Shipa na tv-u, odlučih nakon par godina ponovno pogledati dotični film pošto mi je nakon prvog gledanja bio dosta interesantan.
U centru priče je grupica iskusnih spasilaca predvođena kapetanom Murphyem (Gabriel Byrne) te iskusnom, ali i tvrdoglavom Maureen Epps (Julianna Margulies) koji su se baš vratili s uspješnog puta zaradivši puno love. Nedugo poslije upoznaju Jacka Ferrimana (Desmond Harrington), pilota meteorološkog aviona koji im pokaže kartu luksuznog Antonia Graze, broda koji je 1962. najednom misteriozno nestao. Shvativši da bi mogli dobiti brdo love ako brod uspješno dovedu do najbliže luke, Maureen te ostali se odluče zajedno sa Jackom ukrcati na Grazu pritom ne shvaćajući da će uskoro otkriti groznu tajnu. Tajnu vezanu uz nestanak broda. Tajnu koja bi im mogla oduzeti živote, i to na gadan način.

Image Hosted by ImageShack.us Prije nego sam i prvi put pogledao film, čuo sam dosta negativnih kritika (iako budimo realni, koliko je često da kritičari uopće pohvale neki horror???). Pošto više-manje nikada ne vjerujem kritičarima, imao sam srećom visoka očekivanja te ne samo da se na kraju nisam razočarao, nego sam shvatio da se radi o vrlo dobrom te zanimljivom filmu Stevea Becka (Thir13en Ghosts) koji je po mojem mišljenju napravio jedan od najoriginalnijih horrora u zadnje vrijeme.
Prva stvar koju sam primijetio u filmu je izvrsna glazba Johna Frizzella koja je savršeno pasala u pojedinim scenama. Bilo mi je i neobično čuti new metal bend Mudvayne čija je pjesma "Not Falling" bila glazbena tema na kraju filma.
Atmosfera je bila mračna, efekti dobri, "twist" interesantan, a i bila je velika količina krvi što je u mojem slučaju veliki plus.
Od glumačke postave tu su Julianna Margulies (aktualni Snakes on a Plane), Desmond Harrington (Wrong Turn), Gabriel Byrne (Spider) te Isaiah Washington (Dead Birds) koji su svi po redu blistali u svojim ulogama, a za pohvaliti je i mladu Emily Browning (Darkness Falls) koju vjerujem čeka dobra karijera.
Što se tiče mana filma, prvo se moram požaliti na stvarno minimalan broj scareova. Iako scareovi nisu potrebni u baš svim horrorima, za očekivati je da moramo naići na par pošto se radi o filmu u čijem središtu je brod s duhovima. U ovome filmu se to dogodilo, no nažalost doslovno, jer je riječ "par" stvarno točan izraz za količinu scareova. Također je u filmu bilo strašno puno iritantnih cuteva, recimo tip priča sa nekom ženskom i čim završi svoju rečenicu, odmah se u sljedećem trenutku u kadru pojave drugi likovi i neka potpuno peta priča.
Ne uvažajući to, film mi je pružao sat i pol nevjerovatne zabave, tako ako tražite inovativan i vrlo zabavan film, Ghost Ship vjerovatno je najbolji izbor.

Post je objavljen 09.09.2006. u 22:29 sati.