Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sirovina

Marketing

prodajem maglu..jeftino

Dobar dan, dragi moji...
danas nema zajebancije, idemo pricat o ozbiljnim stvarima...o poslu.

Kako vrijeme odmiče sve mi je više jasno da jako malo korisnih stvari programiram, to se ne traži. Traži se magla. Zašto, pitate se vi svi koji razmišljate svojom glavom. Tko bi lud kupio maglu. Eeeee, preprodavači magle bi.
Došlo je vrijeme kad mi programeri programiramo uglavnom za web. I to uglavnom besmislene stvari se traže...drugim rječima magla.
Ajde napravi nešta bezveze, umotaj to u lijepe amerikanizirane fraze i buzzworde pa da vidiš kako se prodaje.

Magla, ljudi, magla, to je ultimativni proizvod 2000-tih. Magla u svim bojama, svjetlucava magla, magla koja mjenja boje...

A zašto se to prodaje. Zato što preprodavači magle puno zarađuju na istoj. Preprodaju je glupoj masi. A masa oduševljeno prihvaća svaki novi oblik magle i iščekuje novi.

T-Com i Vip prednjače u prodaji magle. Svaki dan novi "proizvod". U stvari samo novo pakovanje jedne te iste jebene stvari koju vam prodaju - telefonske impulse. I onda oni trebaju nekoga da osmisli novi oblik magle kako bi se njihov "novi" proizvod obavio tom maglom kako bi ga glupa raja kupovala.

I onda mi "kreativci", programeri dizajneri i slicni, umjesto da stvaramo korisne stvari, radimo razno razna pakiranja magle. Ajmo, daj novi flash koji ce komunicirat naš proizvod teenagerima, unajmimo psihologe da nam kažu kako ćemo ih zajebat da podsvejsno kupe naš "novi proizvod". Daj novi web sajt na kojem ćemo navuć ljude da se registriraju pa ćemo ih zasut newsletterimaa kroz koje ćemo im probat prodat još magle. Daj nam software preko kojeg ćemo slat milione sms-ova korisnicima ne bi li im prodali gluposti koje im ne trebaju.

Da, da, vrijeme magle je došlo. Prodavači magle su jebeno uspješni tako da proizvođaći iste ne stignu isproducirat dovoljno, pa se regrutiraju novi magla-makeri svaki dan.

eto, pričo bi vam još o tome, al moram ić napravit tri kubika zelene i pet crvene magle...

Koga zanima više neka pročita ovu knjigu.Post je objavljen 07.09.2006. u 23:33 sati.