Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Posljednja večera pred rat


Neposredno nakon balvan revolucije i Danasovog (u režiji Slavena Letice) objavljivanja stenogrma razgovora Tuđman-Rašković (Srbi su lud narod) u subotu 25. kolovoza u zagrebačkoj restauaciji Pod mirnim krovovima, u vlasništvu legendarog HSP-ovca Ivana Kranjčine, održana je povijesno važna večera prvog hrvatskog ministra policije Josipa Boljkovca s čelnikom pobunjenih Srba Jovanom Raškovićem.
Večera koja je trebala biti tajna završila je, a ne zna se zahvaljujući da li Boljkovcu, njegovom pomoćniku Josipu Perkoviću ili Ivanu Zvonimiru Čičku, predsjedniku HSS-a i tadašnjem intimusu Marinka Božića), na naslovnici Slobodnog tjednika (ST-a) čim su se sudionici razišli kućama.

Ministar Boljkovac, njegov pomoćnik Josip Perković, čelnik UJDI-ija Žarko Puhovski i predsjednik SDS-a Jovan Rašković (snimio Žarko Rešetar)


Nakon ovog, nije zabilježen neki sličan susret pa e mož zaključiti da je to bila posljednja mirnodopska večera.
U fotografijama bogato ilustriranom tekstu koji potpisuju Josip Kelemen, Ivan Ostoja, Marinko Božić i Žarko Rešetar, bilo je zloćestog osvrtanja na kolege iz Danasa Dražena Vukov Colića i Mladenu Maloči koji kao da nisu znali prikriti zavist zbog ST-ovog sudjelovanja u ekskluzivnom događaju. Reprint ST-ovog originala i nužne analitičke opaske, očekujte uskoro.



Post je objavljen 07.09.2006. u 17:03 sati.