Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

voda je lijek

Ima je u svakoj kući, a vjerovali ili ne, njome se mogu liječiti raznovrsne bolesti, čak i - nesanica.


U određenim zonama tijela voda aktivira krvotok i odstranjuje otrovne produkte bakterija.
Topla voda proširuje krvne žile tjerajući krv na površinu kože, hladna voda sužuje i usporuje cirkulaciju na površini tijela, a kao posljedica aktivira se cirkulacija u unutrašnjim organima. Izmjenom tople i hladne vode opčenito se jača cirkulacija. Zbog tih osobina vodu valja iskoistiti na najbolji mogući način.

NAVALA KRVI U GLAVU I PRSNI KOŠ
Uronite ruke do lakta u vodu zagrijanu do 38°C i polako povisujte toplinu do 45°C. Ruke držite u vodi otprilike dvdesetak minuta, zatim se pola sata odmarajte u postelji. Takva kupka koristi i srčanim bolesnicima, ali moraju paziti da ne prijeđu prag temperature od 45°C.

PROŠIRENE VENE; LOŠ KRVOTOK; MRZLINE
Uranjajte noge ( samo do lista) tri minute naizmjenično u toplu vodu( 40°C) i 30 sekundi u hladnu. Završite sa hladnom vodom, pošto ste postupak ponovili tri puta. Radite to prije odlaska na počinak, lakše ćete zaspati.

MALAKSALOST; UMOR; LOŠA CIRKULACIJA
Tuširajte se toplom vodom pet do deset minuta, zatim 30 sekundi hladnom, što osvježava kožu. Ujutr je postupak najdjelotvorniji.

NESANICA
Kupajte se desetak minuta u toploj vodi, zatim se umotjte u plahtu prije toga namočenu u hladnu vodu i dobro iscjeđenu. Legnite u postelju, preko mokre plahte stavite vuneni pokrivač a preko nega još jedan pokrivač. Za nekoliko minuta osjetit ćete toplinu po čitavu tijelu ( efekt reakcije), što će izazvati duboki san. Postupak valja prekinuti ne osjetite li u roku od nekoliko minuta efekt reakcije.

UPALA SINUSA
Jedan ubrus namočite u toplu , drugi u hladnu vodu, pa hladan ubrus stvite na čelo a topao na zatiljak. Šest put mijenjajte mjesto ubrusima. Završite izmjenu s toplim ubrusom na čelu.

GRČEVI MIŠIĆA
Na mjesto gdje se pojavio grč stavite topli oblog i držite ga tako dugo dok ne popusti bol.

PREVRUĆA KUPELJ -ŠKODI
Najidelnija temperatura vode u kjoj ćete se kupati ona je vlstita tijela. No, nečiji organizm može podnijeti i vruću kupelj, ali nipošto kad je voda zagrijana više od 42°C. Jer, mogle bi nastati neke neželjene posljedice npr.:
- pucanje kapilara
- teškoće kod proširenih vena
- grčenje mišića u nogama
lupanje srca ili slabost u srčanih bolesnika.

VODA JE ŽIVOT!!

Post je objavljen 25.08.2006. u 23:12 sati.