Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Glavaš nastavlja uvaljivati Šeksa


Branimir Glavaš je na svojoj web stranici objavio optužnicu Vojnog tužilaštva iz Beograda (kolovoz 1992.) u kojoj su Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Tomislav Merčep, on i desetak Vukovaraca, optuženi za oružanu pobunu, ratni zločin i genocid. Optužnica se dijelom temelji na izjavama nekih od zarobljenih vukovarskih branitelja nakon okupacije grada, primjerice kasnijeg predsjednika vukovarskog HDZ-a Mirka Nikolaševića.

Šeks, Vekić, Glavaš i Merčep su optuženi kao podsticatelji, a detaljno se navodi kada, gdje i kako su nagovarali druge da "etnički očiste Srbe na području Vukovara" - primjer sastanka HDZ-a u Bogdanovcima (usput, tamo je prema neslužbenim izvorima Branimir Glavaš upoznao i svoju buduću suprugu).

Obzirom na najavljivanu istragu protiv Tomislava Merčepa za ratne zločine u Vukovaru, te glasine da je Sanader zamolio Šeksa da se makne s mjesta predsjednika Sabora, čini se vjerojatnim da objavljivanjem spomenute beogradske optužnice Branimir Glavaš želi zagorčati život donedavnom prijatelju, te njega i Ivana Vekića dublje uvući u svoj i Merčepov slučaj.



Post je objavljen 23.08.2006. u 11:10 sati.