Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

ARMAGEDON U JORDANU

Nedavno je otkriven ogromni krater u Jordanskoj pustinji, što nam sugerira neku davnu kataklizmu. Ako je vjerovati znanstvenicima, to je bio baš taj komet koji je spominjan u biblijskoj apokalipsi.

"The gods of Anunnaki raised up their torches casting bright lights towards the Earth… The heavens were filled with despair and the daylight was overwhelmed by the covering darkness… The Earth was shattered like a jar of clay," – it would be hard to find a more impressive description of the end times than the one produced in "The Epic of Gilgamesh."

Krater je nastao prije cca. 10 000 godina. A zapravo, krater je prvi puta uočen (i bio stavljen u nekoliko geoloških mapa) u 60-ima, ali je iz nekih razloga bio prekršten u vulkan. Tu tragičnu grešku otkrio je njemački geolog Werner Schneider sa tehničkog univerziteta Braunschweig.

Istraživanja na terenu su pokazala da se ne radi o vulkanu, nego o meteoru koji se davno sjurio na zemlju, dijametra oko 100 metara. Schneider I kompanija otkrili su prisustvo kvarcnih minerala u krateru.

Putujuća brzina tog meteora bila je cca. 160 000 km/h , a snaga koju je oslobodio prilikom udarca bila je približno 1000 puta jačine bombe bačene na Hirošimu.

"This event without a doubt found reflection in many myths and tales of the peoples of the Ancient World. And of course they used a slightly different terminology that the one used by the present day NASA specialists", kaže Schneider.


Post je objavljen 14.08.2006. u 20:18 sati.