Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gorfgrogmug

Marketing

U lovu I

Nur'toak se prvi odvažio i prišao mreži. Čim ju je dotaknuo bakljom, planula je. U istom trenutku je prema nekadašnjoj mreži poletjela kiša strelica i sjekira i prvi pauk je pao kao da ga nikad nije ni bilo. Druga dva su odmah zauzela njegovo mjesto, jedan hodajući po stropu, drugi po podu. Ovaj sa stropa je krenuo prema nama, a ovaj s poda se okomio na Nur'toaka. Namjeravao ga je zgrabit svojim jakim hvataljkama, ali se iskusni patuljak odmah izmaknuo i istovremeno odozdo sjekirom udario pauka u trup. Meni je ostala još jedna sjekirica za bacanje koju sam bacio prema pauku na stropu i jurnuo sam prema onom s kojim se borio Nur'toak. Međutim, dvojica starijih patuljaka su me preduhitrila i dok sam ja prešao tih par koraka pauk je već dobio nekoliko smrtonosnih udaraca. Onaj sa stropa je bio malo lukaviji i duže ostao na životu, no njega je čekićem dokrajčila Hezre koja nije trebala upotrijebiti niti jednu magiju u ovoj kratkoj bitci. Izgleda da smo ovaj put bili spremni i djelovali kao pravi stroj za ubijanje. Iako se radilo o samo tri pauka.
Krenuvši dalje, nailazili smo na sve više mreža koje su nam dosta usporavale kretanje. Ubili smo još tri pauka, ali svakog od njih smo ulovili nasamo i nitko od nas nije teško stradao. Male rane uopće nismo ni brojali.
Kada smo odlučili da je vrijeme za počinak, nismo pojma imali kaj se događa s drugim skupinama i koliko su one napredovale.
Ista stvar se dogodila i sljedeći dan. Povremeno smo znali nabasati na pojedinačne pauke i s lakoćom smo ih rješavali. Nažalost, dogodila nam se i prva teža ozljeda. Targko, mladi patuljak koji je kao i ja prvi put u misiji, ne može više hodati. Slučajno se našao par metara iza glavnine grupe i iz zemlje je iskočio pauk rovaš i čvrsto ga uhvatio za nogu. Pauka smo odmah ubili, ali zahvat je bio toliko jak da je Targku pukla noga. Hezre je brzo reagirala i zaliječila mu ranu, ali se Targko žali na stalne bolove i teško hoda, što nas dodatno usporava. Nur'toak je odlučio da s njim ostane jedan patuljak i polako krenu dalje, a mi ostali nastavljamo jednakom brzinom. No, pošto je već bilo kasno i svi smo bili umorni, odlučili smo se utaborit na tom mjestu, samo smo zakopali pauka da ne bismo dozvali neželjene strvinare. Svi smo, osim trojice stražara, odmah utonuli u san.

Post je objavljen 09.08.2006. u 18:29 sati.