Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ferien am Bodensee

Stjecajem okolnosti odmor s familijom provodim u Švicarskoj. Prošlog tjedna smo iz Züricha odletjeli do Bruxellesa. Danas smo se odvezli do Konstanza, njemačke kockarske meke na Bodenskom jezeru.

Rukavac konštanske subotnje špice


Da bismo šetali Konstanzom, parkirali smo u Kreuzlingenu (CH), pa granicu s Njemačkom prešli pješke. Carinici i policija ne pregledaju pješake. Vratili smo se na isti način. Od Kreuzlingena smo se odvezli ručati prema Berlingenu, mjestašcu na Untersee, donjem dijelu Bodenskog jezera iz kojeg ističe Rajna.

Berlingen am Untersee


S jedne i druge strane jezera govori se njemački, ali razlike između Švicarske i Njemačke vidljive su već pri pogledu na okoliš. Njemački je razbarušen. Švicarski, parkovski dotjeran.

Popili smo kavu u Tägerwilenu, u stanu s pogledom na suhu i prozračnu staju za konje.

Na povratku u Zürich skrenuli smo do Lipperswila. Upad u Conny-Land je 25 švicarskih franaka, a za djecu iznad tri godine 22. Uštedjeli smo 22 franka jer naša plavušica još nema tri. Švicarska je u odnosu na Njemačku - bezobrazno skupa.

Katarina je sama odabrala crnog ponija


update: U organizaciji Grupe za Švicarsku bez vojske (GSoA) u subotu je nekoliko tisuća prosvjednika u Bernu tražilo prekid vojne suradnje Švicarske i Izraela optužujući Izrael i SAD za događaje u Libanonu.


Post je objavljen 30.07.2006. u 09:56 sati.