Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glorytothebrave

Marketing

NEHUMANOSTI NIKAD KRAJA...

Image Hosted by ImageShack.us


Ljubav, zaigranost, nevinost, sjaj...Sve su to riječi koje nam zorno opisuju ove gore zlatne retrivere, štence.U cijeloj njihovoj nevinosti, pitam se tko bi im naudio, tako predivnim i lojalnim životinjama.Ili bolje pitanje, tko bi imao srca ostaviti takve eksemplare životinjske krasote?No najteže pitanje od svih glasi, tko bi imao srca takvo biće ubiti?

Svima nam je već i više nego poznato kako se medijske pompe događaju tek kada situacije eskaliraju, završe izvan kontrole ili dođe do značajnijih demonstracija.Svi se sjećamo priče oko malih beaglova čije se kosti nemilosrdno lome u svrhu navodnog 'pronalaska lijeka za bolje zacjeljivanje '.Ja se jasno i glasno protivim takvom načinu omalovažavanja i općenito egzekucije nedužnih životinja.Saznajemo da se priča oko beagleova nastavlja,što nimalo ne čudi.U medijima se nešto započne, pa se stane na mjesec il dva i ponovno progovori.Ne zaboravimo,ništa drugačije nije ni kada pričamo o ptičjoj gripi,naime nitko o njoj više ne piše, nego je najnovija aktualnost svinjska kuga, navodno uzrokovana ilegalnim transportom iz susjedne Srbije.Krasno!

Uznemirio sam se i zgražao neki dan na jednoj od mojih omiljenijih web stranica za zaštitu životinja, nad nemarnim i bezobzirnim ponašanjem jednog Stephana Lupina.Dragi čitatelji, tko je Stephan Lupino da ima pravo maltretirati nedužne konje u svrhu svog ogavnog foto-shootinga sa nekim ''ljepoticama''? Tko je on da ima te ovlasti? Zar je to primjer jedne javne osobe, na dužnosti još uz to? Otvoreno kritiziram njegovo postupak i spravom ću zapljeskat udruzi Život koja je podnjela kaznenu prijavu protiv njega.

Za one koji ne znaju, sve se zbilo 17.7. ove godine u fotoklubu 'Split' kamo su dojahali Lupino i njegove 'zaštitnice-djevice'...pod teretom četiriju tijela jadni konj nije uspio podnjeti dugotrajnu torturu te je iscrpljen kolabirao.Uz to je prethodno bilo očito nezadovoljstvo konja, no to Stephana Lupina nimalo nije omelo da decentno odradi rad sa svojim 'najvrijednijim' curama.

Ovom prilikom ponovno bih uputio zahvalu udruzi 'Život' koja čini sve kako bi poboljšali uvjete života životinja, otvaranjem azila, darivanjem izgubljenih životinja i što je najvažnije pravovremenim izvještavanjem i informiranjem.

Pozivam uz to one koji su u mogućnosti da potpišu peticiju za kažnjavanje ubijanja životinja i time pomognu da se brutalnost barem primjereno kazni, ako se već ne može spriječiti.Nažalost, naš kazneni zakon nije reguliran na način na koji bi to bilo potrebno, pa se nadamo usvajanju novih odluka.

Svi oni koji imaju kod kuće životinje, znaju o čemu govorim.Kome ne smetaju bolni krikovi mačaka kada se ponoći zakače sa nekom ostalom životinjom.?Ili pak klanje svinja i kokoši? Ili bespomoćni uzdasi životinja isprebijanih od strane vlasnika?Takvi počinitelji bi trebali preispitat svoju savjest, ako uopće imaju srca.

MAREK


Post je objavljen 25.07.2006. u 12:00 sati.