Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Da li nas truju?

Nakon izbijanja afere s ludom kravom što je konačno primoralo veterinarske inspekcije da počnu radit svoj posao, dobili smo i prve rezultate na uzorku od 145 pregledanih klaonica, koje je objavio i paor na svojem blogu.

Podaci su i više nego porazni i dođe vam da se zapitate što mi to jedemo i da li se isplati kupovati hrvatsko? Što drugo da čovjek misli kada je od tih 145 klaonica samo 8 potpuno ispravno, 6 ih je otvoreno nakon uklonjenih nedostataka, 47 ih uvjetno radi ali su obavezne uklonit nedostatke, dok su sve ostale zatvorene jer ne zadovoljavaju uvjete.

Drugim riječima, svih ovih godina na tržištu je bilo samo 6% mesa koje je dolazilo iz potpuno ispravnih klaonica. Sve ostalo meso dolazilo je iz klaonica koje nije zadovoljavalo propisane uvjete i samim time takvo meso bilo je potencijalno opasno za ljudsko zdravlje.

Tko će konačno odgovarati za ovakvo stanje? Pri tome me u ovom slučaju ni najmanje ne interesira Čobanković, već svi oni prijašnji ministri poljoprivrede koji su nesavjesno obavljali svoj posao, svi oni odgovorni u veterinarskim inspekcijama koji su to tolerirali godinama i koji su sve nas svjesno izlagali riziku od kakvog oboljenja.

Post je objavljen 23.07.2006. u 12:48 sati.