Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thestormlord

Marketing

Senecharad 2. dio

5h kasnije

Vuzyrr je upravo razrezao grkljan još jednom Olujnom vampiru, i dok sam to gledao, jedna strijela zabila mi se u bedro. Nisam ni osjetio probadanje, ali sam ipak vidio strijelu, te ju jednostavno iščupao iz noge. Pogledao sam u smjeru iz kojeg je došla strijela, te tamo vidio Shia, koji se cerio vampirskim osmjehom. Uzvratio sam mu smiješak i počeo prikupljati Element Vatre u jednoj, a Element Vode u drugoj ruci, te ih potom sklopio i spojio Elemente, šaljući razornu kuglu ka Shiu. On se izmaknuo, te nestao. Odmah mi je došlo društvo od 40-ak Olujnih vampira. Sklopio sam oči, te su sljedeći tren svi ležali na podu, a iz njihove odjeće dizao se crni dim.
Sljedeće što je uslijedilo bio je bolni krik meni s desna. Okrenuo sam se, i vidio Vuzyrra kako pada od Shiove oštrice. Podigao sam Jingizu, ispustio urlik od kojeg bi se posramio svaki Rimerški ratni veteran, te se teleportirao iza Shia, probadajući njegovo tamno srce Jingizuom. Shio se srušio na pod čim sam izvukao Mač Tame iz njegovih leđa. Međutim, bilo je kasno za moju samokontrolu. Poletio sam kojih 200m u vis. Od tamo se pružao pogled na cijelo bojište. Nekim krajičkom moje svijesti vidio sam da je Olujnih vampira previše, te da gubimo.
Moj bijes bio je ogroman. Podigao sam ruke iznad sebe, i ispustio svu snagu svih Elemenata u ogromnu kuglu uništenja. Naglo sam spustio ruke prema dolje, što je Elementarnu kuglu usmjerilo prema bojištu…

Par trenutaka nakon toga bila je tišina. Svi, i ljudi i Olujni vampiri, nisu više postojali. Osten Ard je pucao i razlamao se, gromovi su udarali posvuda. Bijes je nestao iz mene, i ja shvatih da više nemam energije, te da lagano umirem. Počeo sam padati, te je moj pad završio pored, začudo živog i postojećeg, Vuzyrra. Izgubio je mnogo krvi, i znao sam ne samo to da obadvojica umiremo, već i da je bitka za Osten Ard, ironično, donijela uništenje Osten Arda.
No, u tom trenu, dok sam ja bio u svojim fatalističkim mislima, primijetih da se sjena nadvila nad nas. Zadnjim snagama podigao sam pogled, da bih vidio biće tame. Znao sam da je vampir, iako mu je lice sakrivala krilata, crna kaciga. Znao sam da je moćan, znao sam da je moćniji od mene. Cijeli je bio oklopljen, osim duge bijele halje oda pasa naniže. Crni plašt prekrivao mu je cijelu lijevu ruku, a na njemu se nalazio i znak meni potpuno nepoznat. Ovog vampira nije bilo u mojim vizijama!
I tada on progovori dubokim, demonskim glasom:
« Ineluky, ti i Vuzyrr ste prevažni za ovaj svijet da bi ga ovako rano napustili. Vuzyrr je nositelj Gehenne, a ti, Ineluky, si rođen da bi ga pratio i pomagao mu na njegovom putu ka konačnom kraju. Zato, jer ste blizu smrti, ja ću vam podariti novi život, život moje krvi. Ineluky, ti si već bio biće tame, vampir Olujni, ali ti ni ne znaš kolika moć se krije u krvi Caineovoj. Prava moć… I znaj, da nisi uništio Osten Ard, već se on samo podijelio. Možda sada ne razumiješ, ali jednog dana, kad se probudiš silan i velik, znati ćeš…»

I tu me napusti svijest, i ja se ne probudih 1000 godina….


Post je objavljen 05.07.2006. u 22:19 sati.