Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Weekendlove

Da ne ostanem nedorečen... Ne volim to. smijeh

Malo niže u komentarima zamolio sam izvjesnu damu da ovaj blog kazni svojim odsustvom. Jer mi se kosa na glavi digne svaki put kad ju pročitam.
Što ću kad sam krut. Ne mogu suzbiti svoj prijezir.

Jednom sam na njenom blogu odreagirao na njeno uzdizanje trošenja sa strane kao izvora nepresušne sreće i radosti (na stav "To je super, to tako treba")...
Tada sam nazvan kvazimoralnim licemjerom. Nakon te mini-prepirke u dva-tri komentara mene taj blog više nije zanimao.

Stav izvjesne blogerice može se napasti s više stajališta. S vjerskog, društveno-moralnog i MOG.

Znamo što je u ovom slučaju vjersko stajalište. Kresanje izvan bračne zajednice je grijeh. Nisam vjernik pa se na to neću obazirati. Nije mi važno što je za crkvu grijeh a što ne.

Društveni moral (kvazimoral/licemjerje) je također nešto veoma upitno. Zato u zagradi i piše to što piše.
Poznajem previše ljudi koji ne stoje iza tih moralnih stavova koje navodno "podržavaju".

Jedina dobra stvar kod vjere i društvenih normi je sama ideja. Teorija. Zato i vjera i društvene norme imaju svoju vrijednost. Stvar je samo u tome kako su nas odgajali i koliko smo u sve to povjerovali. Iz toga se rađa ono treće stajalište - VLASTITI STAV. U ovom slučaju moj stav. A ja sam izgleda bio naivan jer u neke stvari baš vjerujem. Barem kad je moj vlastiti život u pitanju.

Prezirem laž. Istina bi trebala biti lice i oružje čovjeka kao misaonog bića koje se odavno odmaklo od zakona prirode u neku svoju sferu zasebne izgradnje i sviješću određenih pravila.
Onaj tko se troši sa strane i vraća se doma u prividno sretnu obiteljsku zajednicu u mojim očima ne živi ljudski život već samo LAŽ. A tko živi laž, za istinu vjerojatno nije ni sposoban.
Do istine uvijek na kraju dođe. I ona je jedina dugoročno isplativa investicija. Laž uvijek uzme svoj danak. Znam to jako dobro, gledao sam laž tridesetak godina svog života. Laž koja nikome ništa dobro nije donijela.
Laž koja je iznjedrila dvoje emotivno hendikepirane djece.

Danas postoje i razvodi. Odavno već. I sigurno je da imaju svoje prednosti.

Budući da sam izvjesnu blogericu zamolio da me tako grubo kazni, dužan sam barem prikačiti link njenog bloga, možda na njemu odreagira na ovo. Iskreno se nadam da to neće biti ovdje. Jerbo mene baš ne zanima.

http://weekendlover.blog.hr/

Post je objavljen 05.07.2006. u 21:25 sati.