Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/festinalente

Marketing

Život na pustom otoku vs. život na Divljem Zapadu…

Pozdrav svima, pusa ekipi…

Evo, Festina je odlučila napisati jedan post o životu na pustom otoku u svom škoju…
Odrekla sam se svih komunikacijskih sredstava dok radim, tek sam navečer dostupna… Prekrasan je to osjećaj, neobične slobode koju je nemoguće osjetiti u urbanom, divljem svijetu. No stres! Inače ovih dana Korčulu potresaju razne afere pa se osjećam sve više kao na Divljem Zapadu.

Jakša Cvitanović Cvik prekjučer je ujutro u Vela Luci na otoku Korčuli bio sudionik incidenta u kojem je ispaljeno 7 hitaca iz neregistriranog vatrenog oružja. Prema riječima Cvika, došlo je do obračuna između njega i njegova prijatelja Rina Cetinića Komarca u kojem je Komarac na njega potegnuo oružje, a Cvik ga je u samoobrani otuđio i pritom mu je drškom pištolja nepoznate vrste, razbio čeljust. No velika je misterija i lokva krvi koja se nalazi ispred kafića «Alo, alo» ispred kojeg se incident dogodio. Postoji mogućnost da je u incidentu također sudjelovao još netko, međutim dok se ne analizom krvi ne utvrdi dali je krv Komarčeva, ne može se sa sigurnošću govoriti.

No još veća misterija obavija događaje koji su nakon toga uslijedili.

Policajci su nakon ovog događaja uhitili Cvika te su ga civilnim automobilom odlučili dovesti na saslušanje kod prekršajnog sudca u Dubrovnik. Prema riječima očevidaca, dva policajca protiv kojih je kasnije pokrenut disciplinski postupak, stala su u mjestu Čari koje se nalazi na sredini otoka, na poziv Cvika da popiju piće. Platio im je piće, pa su nastavili. Cvik nije imao lisice. Prema riječima policajaca, u blizini grada Korčule, iskoristio je situaciju u kojoj su se policajci zaustavili na zebri i iskočio iz auta. Policajci ga nisu uspjeli sustići. Nakon toga uslijedila je velika potraga za Cvikom u kojoj su sudjelovali policajci iz cijele županije i specijalci. Uzalud. Cvik još uvijek nije pronađen.

Jakšu Cvitanovića Cvika, Ruža Tomašić zastupnica HSP-a, prozvala je nedavno u medijima glavnim dilerom na Korčuli te je zbog prijetnji smrću i dalje pod zaštitom.

No i dalje oko ovog slučaja ostaje jako puno nerazjašnjenih pitanja. Ostaje pitanje, zašto bi bježao ako nije kriv, zašto nije bio vezan, sumnja se čak da je čitava situacija namještena jer Cvik navodno ima jake veze u policiji i u državnom vrhu. Nakon ovoga osjećam se sve manje sigurnom, jer policija ne radi svoj posao onako kako bi trebala i dopušta oružane obračune te dopušta bjegove optuženih, a mi ih plaćamo za to. Ostaje pitanje zašto svi sve znaju a nekim kriminalcima se i dalje ne može stati na rep? Vjerujem da je sumnja, da je sve to povezano s politikom i državnim vrhom te nefunkcioniranjem policije i pravosuđa, opravdana.

Pozdrav sa Divljeg Zapada!





Post je objavljen 04.07.2006. u 07:45 sati.