Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Ljetni snijeg i asketizam

Pala mi je napamet jedna omaška/pogreška ili kako već želite - u naslovu jučerašnjeg bloga... Nekarakternome je čovjeku nepoznat koncept ispovijedi. Nekarakterni je čovjek siguran 100 posto da je uvijek u pravu i - zapravo - nije u krivu kada tako misli. Ako ništa drugo - zbog toga što mu je karakter toliko nestalan da čak i kada radi nešto drukčije, mimo onoga što bi možda trebao - ne kuži to jer je sve što radi baš u skladu s njegovim promjenjivim karakterom. Nekarakterni čovjek nema principa, pa stoga ama baš nikad - iz njegove perspektive gledano, naravno - ne može raditi ništa krivo. Ništa loše, ni u čemu ne griješi... A ako ne griješi - nema potrebe za ispovijedi... Iz toga kuta gledano, neke stvari ipak dobivaju svoj smisao...

Anyhow... Što htjedoh time reći? Ništa posebno, uglavnom...

Voljela bih pisati o Nevskom prospektu i kakve se promjene - drastične i manje drastične - događaju u mojoj bližoj i daljoj okolici, ali, nažalost ili nasreću, slijedim svoje unutarnje šesto čulo thumbup i ograničavam kretanje na faks, knjižnicu i dom. Malo odmora od vreve, turista, muzeja i stranih mi ljudi. Moja odluka.

Ono što, međutim, ipak škicnem kroz prozor: topola se odlučila sumanuto razmnožavati, pa trava izgleda kao da je pao ljetni snijeg, a moja je soba puna bijelih pahuljica. Komaraca ima puno, tople vode i dalje nema, a žohara još samo koji dan budući da se uskoro selim u drugu, noviju i bolju sobu. Dom je gotovo potpuno prazan, osim nekih Rusa koji ionako nisu suviše komunikativni, ostale su Evrim i Zoja. Dobra radna atmosfera, katkad suviše tiha, no ono u što trenutno ulazim kao u meku, toplu čarapu.

Danas sam u dućanu kupila vodič koji izlazi mjesečno i uglavnom je neka ruska verzija Lonely Planeta. Tamo piše - uz divne slike zbog kojih me nešto štrecnulo oko srca - da koristimo latiničko pismo bez nekog suvislog razloga: Rusi smatraju da je naše korištenje latinice isključiva (bespotrebna) principijalnost. Eto, dokaz kako je principijalnost široko, široko, semantički totalno čudnovato polje.

Malo inspiracije, ali bolje išta nego ništa, barem dok ne prođe PMS ili dok ne smislim kako i čime popuniti rupu nastalu odlaskom Kovrčave Sue...

Pusa, pozdravi veliki wave,
pipi_piaf

Post je objavljen 30.06.2006. u 19:23 sati.