Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznat

Marketing

Mlađi glas

Najnoviji luksuz plastične kirurgije za vremešnije Amerikance, koji čeznu za 'izvorom mladosti', dizajniran je kao metoda podmlađivanja - glasa!

Ranije, liječnici su operirali glasnice ponajčešće zbog bolesti ili ozljeda. Danas, kozmetička kirurgija glasa - 'voice lift' - postaje sve popularnija među onima koji, nakon svih drugih zahvata podmlađivanja, ne žele da ih odaje hrapavi, starački glas.

Ljudi koji profesionalno ovise o glasu - uključujući glumce, odvjetnike, te telefoniste - od kozmetičkog zahvata na glasnicama očekuju da im vrati mladenačku boju glasa i učini ih kompetitivnijima na tržištu radne snage.

Liječnici, međutim, upozoravaju da na normalnim, ali starećim, glasnicama ne treba provoditi nikakve kozmetičke operativne zahvate s obzirom da su obje postojeće procedure rizične. U jednoj proceduri, kroz male ureze na vratu, implantiraju se posebni usadci koji glasnice primaknu bliže jednu drugoj.

U drugom postupku, same se glasnice ispune bilo masnim tkivom ili kolagenom, ili nekom drugom pogodnom tvari, kako bi ih se malo odebljalo i učinilo mekšima, što i glas čini mlađim. Naime, za razliku od kože, glasnice s godinama ne postaju ovješene i mlohave, nego, upravo suprotno, otvrdnu i gube gipkost.

Post je objavljen 25.06.2006. u 15:56 sati.