Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tefal

Marketing

Zlatna groznica u središtu ZemljeIspod površine nalaze ogromne količine zlata, dovoljne da se pozlati površina Zemlje u visini jednog metra. Da bi se do zlata došlo potrebno je više nego samo zagrepsti po površini.

SIDNEY - Znanstvenici s australskog Macquarie University u Sidneyju javnosti su predstavili rezultate istraživanja prema kojima se u središtu Zemlje nalaze ogromne količine zlata, piše Glas Istre.

Čak su izračunali da je zlato iz Zemljine jezgre dostatno da se pozlati površina čitavog planeta u visini jednog metra.

Australski znanstvenici svoju teoriju baziraju na vremenu prije 4,5 milijarda godina, kada je nastajala Zemlja. Zgušnjavanjem džinovskih oblaka prašine nastajali su današnji sastojci Zemljinih slojeva.

Pošto se i danas u zemljinoj kori mogu naći komadi pra-materije, znanstvenici su zaključili da su teški metali (željezo, zlato, nikal…), vremenom potonuli u dublje slojeve zemlje, te da je od ukupne količine zlata na Zemlji, prema riječima profesora Bernarda Wooda, 99 posto smješteno u Zemljinoj jezgri.

Međutim, izgledi da se svi obogatimo gotovo su ravni ništici - jezgra je na dubini od 2.900 km, a najdublja do sada poznata bušotina je ona na ruskome otoku Kola - 12 km. Premalo da bi se došlo do zlata

Post je objavljen 22.06.2006. u 13:00 sati.