Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svemoje

Marketing

Kroz život u dvoje ...

Dopustite mi da prozborim koju pametnu o odnosima. Moje mišljenje: sve je stvar odluke.
Nije davno otkako sam došla do te spoznaje. Da, sve je stvar odluke. Istina, čvrste odluke - ali, odluke. Od svih koji ti se sviđaju, odlučiš za jednog (ili dvoje - kako tko voli... ). S tim jednim, odlučiš da li ti se da truditi ili ne. Ako ti se da, odlučiš da li bi se ženili. Pa ako odlučiš da bi komunicirala s tim nekim, odlučiš se i ženiti. Ako odlučiš da ti to nije baš truda vrijedno, sve padne u vodu. Eto, odlučili ste ženiti se, pa ste odlučili imati i dijete. No, na poslu upoznate novog suradnika koji je "vatreno" zgodan. Da i? Pa, ako odlučite da bi skoknuli s njim među plahte, ujedno odlučite i da vas nije baš briga za ono što vsa čeka doma. A ako vas nekim čudom jest briga, onda vas je briga iz pogrešnih razloga. A da odlučite ne skočiti među plahte kad se sve zatrese - e pa, ne kažem da je to jednostavno. Treba jaka, jaka odluka i volja. Eto, sad sam već kod volje. Koliko ima tko volje za što ... na kraju se sve svodi na to.
Po meni - može se raditi o bilo kome, bilo kada, bilo gdje ... potrebno je donijeti odluku. Čvrstu i sigurnu odluku. Također, ne kažem da ne postoji nešto poput "elemenata utjecaja". Naravno, ali mi sami smo oni koji te elemente važemo - odlučujući. Zato, na kraju, u životu ispada najbitnije samo naći nešto "worth while" ilitiga "isplativo". Problem generacije (barem se nadam da je samo generacije) je u tome, što isplativost miješa s akcijom "dva po cijenu jednoga". Ali tješi to, da svemu postavljenom na glavu, prije ili kasnije zavrije sva krv u glavi, pa hoće-neće, mora se ponovno postaviti na noge. Prije ili kasnije. Vrijedi nam samo dočekati to.

Kako sam jednom, negdje pročitala - nađite si nekoga s kime možete i imate o čemu razgovarati, jer kad u 70-oj ostanete sami i zgužvani, ništa vam drugo ne preostaje. Držati se za rukice i pričati. Nek vam se ljubav isplati :)


Post je objavljen 19.06.2006. u 11:55 sati.