Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanxsatura

Marketing

KAMENOVANJE U 21. ST.

A Isus se uputi na Maslinsku goru. U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati. Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu. U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?" To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti. Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu. A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji. A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini. Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?" Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti."
Iv. 8, 1-11


Pročitala sam jučer prilično neuvjerljivu priču o preljubniku osuđenom na smrt kamenovanjem. Neki je stranac u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uhvaćen in flagranti sa sluškinjom u kući nekog bogataša (dotični bogataš ih je uhvatio i prijavio). Žena će se izvući s batinama jer je neudana, a njega su osudili na smrt kamenovanjem jer je, stranac, neupućen u šerijatsko pravo, priznao da je oženjen. Mislim da su vijest objavili zato što je u ovom slučaju na kamenovanje iznimno osuđen – muškarac. I stranac. Da se radi o ženi, bila bi to vijest za crnu kroniku lokalnih novina. Članak se može pročitati u vijestima i-portala. Umjesto vlastitog komentara stavila sam gornji odlomak iz Evanđelja po Ivanu.

Na to neugodno štivo naišla sam prčkajući po internetu dok sam prilično frustrirana uzalud čekala da se naš dragi blog.hr odblokira. Bilo bi mi neusporedivo ljepše lutati prostranstvima vaših misli i ostavljati komentare, no što je – tu je. Pozdrav!


Post je objavljen 12.06.2006. u 12:39 sati.