Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiturbofolk

Marketing

par pitanja na koja moram odgovoriti....

2. mislim da shvacas sve to malo preozbiljno i paranoicno (nema bas nekog tako jezivog cudovista,,,)

- ima, ima.. to se zove Hobotnica s Istoka. I nije moj naziv. Zapravo je to naziv iz jedne knjige Karla Marxa. Jednom sam davno pisao post (da me redovito pratiš, znala bi o čemu pričam...) - pogledaj link - ..iz arhive.. Zapravo, radi se o povijesti i migraciji kulture Slavenskog naroda. Malo je tematika duboka, ali kada pročitaš dovoljno knjiga, znat ćeš što je to Fundamentalizam Istočne kulture. Ukratko, možda ne izgleda na prvi pogled tako strašno, ali kada pogledaš malo po generacijama - najgore su "TurboFOlk" generacije. Danas oni odrastaju na takvim mjestima koja pogađaju one njihovog godišta. Treba misliti malo par godina unaprijed da bi se shvatilo što se može dogoditi s njima i koje posljedice nosi nasljeđivanje stavova donijetih s TurboFolk pjesmama i kulturom općenito. E to je ta "Hobotnica s Istoka" o kojoj govorim. Nisam je ja izmislio.. Samo pišem o Njoj.

3. mislim da ima dosta primjera koji potvrdjuju tvoju teoriju,a i onih koji ju negiraju

- Dovoljna su barem 3 primjera koji potvrđuju ono što pišem, da bi značilo da to o čemu pišem nije piskaranje nego argumentiranje. Čak i Einsteinova Teorija Relativnosti ima par oponentnih teorija koje je mogu pobiti. Zašto ni moja ne bi imala, kada sam ja 100 manje pametniji od Einsteina? Znaš li da po svim zakonima fizike bumbar ne može letjeti? A leti....

4. mislim da odredjena glazba ne moze zatupiti nekoga (mozda samo probuditi njegovu zatupljenost) ?

- Pokušaj crnu boju izbrisati sa crne podloge. Ili bijelom bojom napisati nešto na bijeloj podlozi.
Što je po definiciji zatupljenost?
Što je negacija za zatupljenost?
Ako pamet negira zatupljenost, tada ništa ne bi moglo pobuditi zatupljenost u osobi koja ima pamet. Stvar je osobnog stava. Ne možeš utjecati na konsekvence onoga Nečega što te povuče kada upadneš u takvo okruženje. A stvari koje se direktno impliciraju iz toga poznate su samo Bogu, sudbini i vremenu.

5. svidja mi se jer argumentiras svoje stavove, a nikako mi se ne svidja to sto si hakirao onaj blog

- Hvala. Mislim da se ne bih u puštao u neke stvari za koje nemam direktne ili indirektne argumente. Bez argumenata ne možeš braniti svoje mišljenje. Možeš sa fingiranim argumentima, ali je to mnogo kompleksnije i nikako obećavajuće. Stoga se u svakom trenutku držim čvrstih argumenata, utemeljenih na znanstvenim istraživanjima i iznošenjem dokazanih činjenica, te subjektivnim opažanjima uspoređenim s objektivnim argumentima ostalih i kao takve iznosim kao produkt onoga o čemu pišem. Ni meni se ne sviđa to sa blogom, ali što je - tu je. Također mi se nije sviđalo na tom blogu brisanje onih komentara kojima sam argumentirano branio svoj stav, da bi oni komentari, od kojih sam taj stav branio ostali takvi kakvi su i bili napisani. Pružila mi se prilika - iskoristio sam je.

6. sto je s nama koji slusamo sve vrste glazbe pa medju njima i narodnjake?

- Takvima nije posvećen ovaj blog. Na ovome blogu opisujem u globalu TurboFolk kulturu. To što netko uputno sluša narodnjake, može se uzeti kao primjer masovnog "IN"-a. Prestat ćete kada ne bude više "IN". Ili kada shvatite koje su gluposti to što je trenutno "masovna gorznica". Na takve se ne osvrćem, jer nisu ozbiljno zagazili u vode "hobotnice s Istoka".

8. za nekoga tko ne slusa narodnjake, znas poprilican broj izvodjaca i pjesama

- Konačno mi je drago da netko shvati da dosta dobro poznajem TurboFolk scenu u Srbiji. Ali mi je također žao što još jednom, unatoč tvojim tvrdnjama, vidim da ipak ne čitaš ove postove redovno -pogledaj link - (Upoznati neprijatelja). Pisao sam o onoj teoriji da se "neprijatelj dobro mora upoznati, prije nego se njime ovlada". Ovo pitanje ti je kontradiktorno sa pitanjem broj 5. Da ne poznajem jako dobro taj teren, ne bih imao čvrste argumente. A sigurno nisam od onih koji pišu nešto protiv nečega što nikada u životu nisu vidjeli niti čuli, ali su čuli od nekoga tko zna za to, pa preuzima njegovo mišljenje radi toga jer nema adekvatnog svojeg mišljenja kojim bi mogao izraziti to što misli o navedenome. Ne želim se ponavljati. Bilo bi dobro da pročitaš, ali u svakom slučaju ću ti reći da sam živio u svim glavnim gradovima (u centru, da ne bi bilo neke zabune), svih država exYU osim Slovenie. Ono što se negdje događalo i što je prošlo, događa se ovdje i obrnuto. Makro regije su različite. A to ne može shvatiti netko tko cijeli život živi u jednom kvartu, jednog grada/sela, koji ide u jednu osnovnu, jednu srednju i završi jedan faks u gradu/selu u kojem živi. Nekome je život darovao novac. Ja sam, eto, dobio to da imam savršeno dobru viziju svih država exYu. U kojima sam i sam proživio dosta toga (i bio u mnogim razredima što osnovne, što srednje diljem tih država). Ne kao turist, već kao stanovnik te države, što bitno mijenja kontekst boravka u toj državi. Nadalje, kada pišem o određenom izvođaču (pevaljki/pevaču - op. a.), potrudim se putem Interneta ili bilo kakvog drugog izvora informacija (ekipa i to) saznati neke činjenice preko kojih mogu definirati određeni stav. Glupo mi je citirati strofe neke pjesme, nekog TF izvođača koju/kojeg ne poznajem. Ne bi imalo smisla, pogotovo ne ako uzmemo u obzir 5. pitanje koje si postavila.

9. nadam se da ces odgovoriti...

- Volim ovakva pitanja, na koje rado odgovaram.


Post je objavljen 09.06.2006. u 00:37 sati.