Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

Eto što ti je liberalizam.

U današnjem sveopćem trendu sivila, gdje je svačije mišljenje jednako vrijedno, gdje svatko mora biti saslušan i svačiji hir postaje "legitimna politička opcija". gdje se za prevagu, ako je potrebna između dva "legitimna mišljenja" uzima profit kao jedina preostala svetinja, koja se izdiže iznad sivila, dolazimo do neslućene dekadencije.

Tako nas ne treba ništa čudit najnoviji apsurd nizozemskih pedofila, koji javno iznose svoje "sasvim legitimno" mišljenje da se dobna granice za spolni odnos sa djetetom treba spustit na 12 godina. I tko im to može zamjerit? Pa živimo u demokraciji, i uživamo slobodu govora, pa onda i njihovo mišljenje postaje sasvim legitimno zar ne? Izjednačavanje prava homoseksualca i općenito promoviranje potpune tolerancije prema njima već nam na uši izlazi. Maltene već smo otupili na to. Pa zašto onda ne bismo otupili kad tad i na zahtjeve pedofila.

Kako bi jedno dijete trebalo shvatit što je vrijedno na ovome svijetu a što nije, kad mu je sve dozvoljeno. Već u vrtiću uče (nedavno bio članak o Australiji) da je biti homoseksualac okej, da su maskirane kreature koje pjevaju hevi metal jedna sasvim okej pobjednička pjesma na Eurosongu, da je sasvim okej svoju zemlju predstavljati polu gol izvođenjem striptiza, da je okej poslije nogometne utakmice otići kupiti ljubav u bordelu, okej je za teenagerice da idu polugole u školu, okej je biti mafijaš kao obitelj Soprano u udarnom terminu na HTV-u, okej je iskorištavati radnike na minimalcu dok ti ubireš miljunske profite, okej je da mali Kinezi proizvode robovski za nas bogate ljude sa zapada.

Te granice i zabrane koje gubimo, osim što su nam potrebne da znamo što je ispravno a što nije, mogu nam biti one iskrice koje nam nedostaju i vratit nam onu potrebnu romantiku koja se gubi u svijetu opsjednutim profitom. Npr. zašto je žena izazovnija kad je obučena nego kad je skinuta. Zašto su noćni izlasci poslije 2 sata u noći u mojem malom mjestu postali zabavniji od kad je stupila na snagu odredba o zabrani rada noćnih klubova poslije 2. Zašto je u vremenu socijalizma kad je bilo zabranjeno govorit o Kršćanstvu, bilo više vjere među narodom nego danas. I zašto je čedna zona na Krku baš onaj mali začin koji će pridonijeti razbijanju sivila u jednom turističkom mjestu.


Post je objavljen 01.06.2006. u 12:15 sati.