Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

kućne ljekarne 3

JOŠ SAMO OVO PA DA ZAVRŠIMO!

ANTIBIOTICI
Antibiotici su lijekovi samo protiv izvjesnih bakterija. Djeluju tako da sprečavaju rast i razvoj bakterija u tijelu.Svaki od antibiotika najdjelotvorniji je protiv neke određene bolesti.
Najveća pogreška je kada pri pojavi gripe ili viroze mnogi odmah("sigurno je sigurno") počnu uzimati antibiotike.A gripu i virozu (govori samo ime) uzrokuju virusi protiv kojih su antibiotici - nemoćni.
Za pravilno određivanje protiv koje infekcije piti koji antibiotik stručan je jedino liječnik.Makar se radi o infekciji bakterijama, pojedini antibiotici djeluju samo protiv nekih.
Ako predugo uzimamo antibiotike, ako ih uzimamo "popreko" tek da nešto pijemo, a ne ciljano( pravi antibiotik koji djeluje baš na bakteriju koja je izazvala bolest) , bolest može preći u kroničnu, možemo dovesti do toga više ne reagiramo na atibiotik, pa kad nam je zaista potreban ne može nam pomoći. Mnogi ljudi ne znaju da su možda alergični(najčešće alergije su na antibiotike) na neki lijek, pa može doći do strašne reakcije koja može dovesti do šoka i ugušenja. OPREZ!Dugotrajno, a i nekontrolirano uzimanje antibiotika može ,nažalost,dovesti do alergije na taj lijek iako prije nismo bili alergični.

Liječenje pojedinih bolesti uistinu nije moguće bez lijekova,koje će, naravno preporučiti liječnik.Ako ih prečesto uzimamo samovoljno i u velikim količinama,mogu više naškoditi nego koristiti!

Post je objavljen 28.05.2006. u 21:50 sati.