Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Posmrtni ostatci Marine Nuić su kremirani


Marina Nuić, 1991. je odvedena sa Velesajma u Zagrebu na, pretpostavlja se, Pakračku poljanu gdje je likvidirana, no tijelo nikada nije nađeno. - Ne zanimaju nas kazne za zločince jer nema zatvora koji nam može pružiti utjehu. Isto tako nas ne zanima ni progon Merčepa - kaže Marinin otac Pero koji samo želi doznati gdje je pokopana njegova kćer.

Mogući progon Merčepa ne zanima ih zbog njegova kažnjavanja nego samo zbog mogućnosti da se otkrije gdje je pokopana njihova Marina. - Ne znam koliko je Merčep kriv. Niti me to zanima. On je sigurno nije ubio jer je u to vrijeme ležao u bolnici, ali isto tako znam da su to učinili ljudi kojima je on zapovijedao - kaže Janja i prisjeća se kako su 1993. i 1994. bili kod Merčepa.

Kaže kako im je rekao da je Marina išla gdje nije trebala, ali i obećao da će sve učiniti te rekao da on zna gdje je zakopana i da on jedini nešto može učiniti. Ostavio im je broj svog telefona, ali se više nije javio. - Rekao je: ‘Riješit ćemo do Nove godine’. Ne znam koje - kaže Pero.

Alen Kurbanović, Jutarnji list, 25.05.2006.


Posmrtni ostatci Marine Nuić su kremirani i uništeni


Naslov posta i potpis pod sliku mogu posvjedočiti iz beogradskog izvora koji je bio uključen u haašku istragu o Pakračkoj poljani i Vukovaru (slučaj Merčep). Taj izvor tvrdi da je tijelo Marine Nuić bilo najprije pokapano na jednoj lokaciji u okolici Pakračke poljane, a potom prebačeno na Zavod za sudsku medicinu na Šalati u Zagrebu gdje da je kremirano. Slične informacije, ali u vidu glasina kružile su Zagrebom kada se javno počelo propitivati o pokojničinoj sudbini. Pretpostavlja se da su nju i Aleksandra Sašu Antića merčepovci provalili kao špijune SIS-a i likvidirali. Nju su navodno prethodno silovali. Dvojica preživjelih zarobljenih srpskih civila koji su kopali grob za Sašu Antića svjedočili su u višekratno suđenom procesu Pakračka poljana. Prve iskaze svjedoci su dali još 1992. od kada do danas policija i državno dovjetništvo nisu uspjeli otkriti Antićeve posmrtne ostatke. Svjedok Nikola Peleš na zadnjem je svjedočenju pao u amneziju, pa ni na jednoj od sedam ponuđenih fotografija nije mogao prepoznati lik žrtve. Branko Velagić pokazao je mjesto gdje su on i Peleš pokopali Antića, ali sud tamo nije pronašao žrtvine ostatke. Nas nekolicina novinara koja je prisustvovala sudskom pretraživanju terena neslužbeno je saznala da su Antićevi ostatci s te lokacije uklonjeni još 1992. i da ih je uklonila policija. Po svemu sudeći i oni su kremirani.


Sutkinja Rajka Tomerlin-Almer predvodila je sudsku ekipu koja je tragala za posmrtnim ostatcima Aleksandra Saše Antića



Post je objavljen 26.05.2006. u 01:44 sati.