Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Pratesa zamijenili Frančiškovićem


Dragutin Frančišković


Novi list u tiskanom izdanju od 19. svibnja i Večernji list u online izdanjima od 19. i 20 svibnja uz Hinine tekstove o odgodi suđenja Krunoslavu Pratesu objavili su fotografije umirovljenog brigadira HV-a Dragutina Frančiškovića koji nema nikakve veze sa suđenjem. Frančišković je poznat po svom višegodišnjem inzistiranju na odgovornosti Josipa Perkovića, osumnjičenog od njemačkog pravosuđa da je bio Pratesov nalogodavac, za dio kriminala i zločina iz Domovinskog rata. Njegova slika na mjestu Pratesove djelovala je kao gruba šala.

- Ispada da sam ja bio Perkovićev suradnik u ubojstvu Stjepana Đurekovića, požalio me se Frančišković.

Uputio je demantije tražeći ispriku. Večernjak je još istog dana objavio Frančiškovićevo reagiranje:

Moja fotografija je skinuta i zloupotrebljena sa internet stranice novinara Željka Peratovića, koji je objavio moj demantij na pisanje novinara Globusa Mark Cigoja, koji redakcija Globusa nije htjela objaviti.

DRAGUTIN FRANČIŠKOVIĆ, brigadir u mirovini, Večernji list, 22.05.2006 20:07


Ne vjerujem da je riječ o podvali. Kad je riječ o novinarskim tekstovima, običaj je u redakcijama da novinar pogleda i slikovni materijal da ne bi došlo do pogreške. Ovdje je riječ bila o agencijskim tekstovima, pa su urednici, ne savjetujući se s novinarima koji prate problematiku, na brzinu pokupili sliku s mog bloga, obzirom da se 45 lines temeljito bavi Udbom. Možda je Frančišković reagirao žučno, ali nije mu za zamjeriti obzirom da je jedva preživio medijsku hajku označen šefom obavještajnog podzemlja. Najvažnije je da je Večernjak objavio demanti i ispriku, a je li isto učinio Novi list, nije mi poznato, jer ga se ne može čitati online bez pretplate.




Post je objavljen 24.05.2006. u 11:13 sati.