Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/analitichar

Marketing

Vrbniče nad morem - bez cica i guzica

Evo, sutra na Vrbink stižu "čedne ploče" - oznake koje će označavati i sugerirati da se nije dobro u kupaćim kostimima i gaćicama prošetavati po tom mjestu. Dakle, nema cica i guzica u dijelovima ovog mjesta.

Baš!

A tko će zabraniti da se prošetavaju golaći i polugolaći po Vrbniku?

Nitko!

Da - nitko. Naime - ploče će imati, valjda, samo nekakvu kvaziulogu da sugeriraju kako se ne bi smjelo šetati po Vrbniku. Nitko neće biti kažnjen - nema kazni, policajaca ili nekakvih komunalaca koji će doći do vas i opomenuti vas, napisati vam kaznu... I koji je smisao cijele priče - pa navodno u tome da bi svatko od nas trebao po svojoj savjesti i bontonu i moralu .... odlučiti kako će se prošetavati po "zaštićenim zonama Vrbnika".

No, ono što je tu interesantno (a možda, zapravo i nje) je da je ova inicijativa došla od strane Crkve jer je generalni vikar Krčke biskupije Ivan Kordić zaključio da je sit cica i guzica koje mu se prošetavaju pred crkavama. I rekao je: STOP! Brzo se požalio Krčanima, Vrbničanima i ostalim otočanima - na što su ovu reagirali u maniri krotkom pastira gotovo momentalnim prihvaćanjem inicijative. I eto... kao epilog, sutra stižu ploče iz Varaždina na Vrbnik.

Lijepo je kako se neke odluke u ovoj našoj zemlji mogu brzo provesti - no, očito, potrebno je da se upetlja i Crkva. Bez njih nema ničega.

Pa da Crkvi olakšam ono što trebaju napraviti u budućnosti sastavio sam mali popis koji se može proširiti sa zadacima:

1. Zabraniti prikazivanje Da Vincijevog koda u kinima u Hrvatskoj. Čujem da se u Zagrebu već prikazuje, moj prijatelj Darko ga valjda baš u ovim trenucima gleda s curom. Poganin jedan! Sam je dozvolio da mu se mozak ispire. Kardinal Bozanić, gradonačelnik Bandi ć -pa zar ćete samo šutjeti i gledati kako se mladež obmanjuje??? Ježuš, Marija!

2. Svim fakultetima (a prvo onom krivovjerničkom FOI-ju u Varaždinu) i školama i ostalim institucijama treba oduzet imovinu i vratiti je majčici Crkvi. Pa zaboga, nećemo valjda gledati da nam se djeca obrazuju, a jadni župnici i sinovi i kćeri Crkve na kiši stoje jadni bez krova nad glavom. Brzo - hitan povrat imovine Crkvi!

3. Zabraniti rad nedjeljom. Ma i subotom. Ma znate što - nek' nitko ne radi. Nek' se svi Bogu mole i svima nam bude dobro. Evo meni je jedan klerik rekao "Blago siromašnima, njihovo je kraljevstvo nebesko!" - pa kud ćeš lakšeg načina da nekog osiromašiš (i time mu, jel', osiguraš, Kraljevsko nebesko) nego da mu zabraniš rad. Nema rada - nema novaca - nema materijalne ovisnosti i svi smo siromašni i sretni i idemo u Kraljevstvo nebesko.

4. Zatražiti od HTV/RTL/Nove kao televizija s nacionalnom koncesijom da se svakog dana emitira vjerski program u trajanju od 8 sati - i to tako da kad onaj na HRT-u završava da počinje onaj na RTL-u, a nakon njega na Novoj- Time će se zadovoljiti potrebe vjernika u ovoj našoj čistoj katoličkoj zemlji.

5. Slobodno dodajte svoj prijedlog, jamačno ih imate dosta.

Ovo društvo hitno treba promjene - neka Crkva bude generator istih. Pa makar počeli sa skirvanjem cica i guzica u Vrbniku nad morem.

Čitamo se...

Post je objavljen 23.05.2006. u 23:11 sati.