Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kuhinjica

Marketing

Piletina punjena špinatom i rikotom









Priprema:

1. Zarežite “rasporak” na jednoj strani svakog komada pilećih prsa kako biste napravili “džep” u koji ćete staviti nadjev. Budite pažljivi da ne prerežete previše.

2. Zagrijte polovinu ulja u teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite polagano 2-3 minute, dok ne omekša. Dodajte muškatni oraščić i špinat te nastavite pržiti oko 3-4 minute, sve dok se špinat ne skuha i sva vlaga ne ispari. Na kraju dodajte začine i rikotu.

3. Napunite pileća prsa smjesom od špinata i zatvorite ih čačkalicama (vidi korake sliku). Prije zagrijte pećnicu na 200°C.

4. Zagrijte preostalo ulje u teflonskoj tavi. Stavite pileća prsa i pržite ih dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane. Stavite sve u vatrostalnu zdjelu i dodajte pileći temeljac. Stavite u pećnicu i pecite 25-30 minuta dok piletina ne bude sasvim gotova.

Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa, bez kostiju i kože, svaki težine oko 150 g
- 2 žlice laganog biljnog ulja
- 1 mali luk, sitno narezan
- 1 žličica naribanog muškatnog oraščića
- 125 g špinata, opranog, ocijeđenog i grubo narezanog
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 200 g rikota sira
- 150 ml pilećeg temeljca

Trajanje pripreme: 55 min

Porijeklo:
Španjolska


Post je objavljen 12.05.2006. u 14:47 sati.