Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhinjica

Marketing

Artičoke "la polita"









Sastojci: (za 6 osoba)
-6 srca artičoke
-pola šalice / 125ml maslinovog ulja
-pola šalice / 125g nasjeckane ljutike
-2 žlice / 30g nasjeckanog svježeg kopra
-3 šalice / 450g oguljene mlade mrkvice
-12 ukiseljenih lučica
-12 malih mladih krumpira
-sok 1 limuna
-voda
-sol, papar
-2 žlice / 30g mljevenog aru-korijena ili škrobnog brašna


Priprema:
1.Pripremite srca artičoka. Skinite vanjske listove i odrežite dno. Odrežite trećinu vrha artičoke i izdubite sredinu. Razrežite na polovine. Stavite u zdjelu hladne vode u koju ste istisnuli limun kako ne bi došlo do promjene boje.

2.U velikoj tavi zagrijte polovicu ulja. Dodajte ljutiku i kopar, pirjajte dok omekša.

3.Ukriž zarežite dno lučica i stavite u tavu. Dodajte mrkvice i krumpire, sok limuna, preostalo ulje, sol, papar i dovoljno vode da sve prekrije te kuhajte 15 minuta.

4.Srca artičoka stavite povrh povrća i kuhajte daljnjih 15 minuta tj. dok ne omekšaju.

5.Kuhano povrće premjestite na ugrijani pladanj. Lijepo aranžirajte i držite na toplom.

6.Probajte tekućinu u kojoj se povrće kuhalo, po ukusu dodajte soli, papra i limunovog soka. Uspite mljeveni aru-korijen ili škrobno brašno i zagrijavajte miješajući dok se sos ne zgusne. Žlicom prelijte preko povrća. Poslužite toplo sa hrskavim kruhom kao glavno jelo.


Trajanje pripreme:
45 min

Porijeklo:
Grčka

Energetska vrijednost:
Lagano



Post je objavljen 10.05.2006. u 14:32 sati.