Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/determineddissenter

Marketing

Havenu šalom alehem

Od svih dijelova povijesti,meni je oduvijek bio najzanimljiviji 2.sv.rat. To mi je bilo toliko interesantno da sam jednom davno napisala neku ljubavnu priču smješteno u to doba,a radilo se o ljubavi jedne Židovke i njemačkog vojnika.Znam,znam,prožvakana tema,ali meni se dopala ideja o tome.
Uvijek sam smatrala da je holokaust nešto najstrašnije što se dogodilo u povijesti i zato me ljuti činjenica da još uvijek u svijetu ima nacista.Nikako mi nije jasno,niti će mi ikada biti jasno,kako ti ljudi mogu željeti pobiti neke ljude samo zato što su druge vjere.Da ih treba ubiti,zar bi ih Bog stvorio?! Gledala sam nekoliko filmova na temu holokausta i čitala sam dosta o tome jer kad sam bila pisala onu priču,morala sam kopati po podacima u vezi toga.Kad se samo sjetim što su tim jadnim ljudima radili u logorima...načini na koji su ih ubijali,načini postupanja s njima...stvarno nehumano.U mojoj školi ima klupa na kojima su neki idioti rezbarili kukaste križeve.
Njima je to samo zezancija.Neki misle da ja to shvaćam preozbiljno,a naročito me
iziritira kad mi kažu da sam zato ukočena i nemam smisla za humor.Fakat umobolno!
Ja nemam smisla za humor zato što se ne znam šaliti na račun holokausta,na račun 6 milijuna ubijenih Židova.Kad sam gledala neke filmove o tome,ja sam stvarno plakala kad sam vidjela što se tamo događalo.A to je bio tek film.Ne mogu ni zamisliti
kako li je to tek onda u stvarnosti bilo potresno.
Više nitko ne govori o tome.Ne priča se o neonacistima,koji u svojim ludim glavama imaju Hitlerove teorije i žele istrijebiti sve Židove.A kako bi tek bilo njima da Židovi,npr. odluče pobiti njih?!Ne kažem da su Židovi savršeni,jasno,svaki narod ima svojih vrlina i mana,svojih dobrih i loših ljudi,pa tako i oni,ali nitko ne zaslužuje da ga se nehumano šikanira zbog vjere,boje kože,podrijetla i sličnoga.
Tijekom godine se to spominje samo kad se obilježavaju godišnjice i dani sjećanja.
Mislim da bi se o tome trebalo više govoriti,umjesto da vlada tišina.
Nek vlada mir na svijetu (havenu šalom alehem).




MySpace Layouts

MySpace Layouts


ha ha,gle budalu...ko da je na speedu...dabogda se spotaknuo i prosuo zube...
















Post je objavljen 26.04.2006. u 11:48 sati.