Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Mediji o Porinu

Što kažu mediji o ovogodišnjem Porinu...

----------
I Porin 2006. je završio - nagrade su podijeljene, a u gradu na Dravi zadržali su se još samo oni koji nastupaju na večerašnjem koncertu "U počast pjesmama Drage Britvića". Bio je to, zaključili su mnogi, jedan od najdosadnijih Porina - bez značajnih skandala, zvjezdanih ekscesa i bombastičnih tračeva.

Nakon dodjele dio porinovaca odmah se vratio u hotel na spavanje i porciju jadikovki, a omanji, pretežno rockerski dio tulumario je u Old Bridge Pubu. Najbolje su se zabavljali Sevini "imitatori" Let 3, redatelj Dalibor Matanić s veselim društvom, tu i tamo pojavio se i prvi glas Porina Duško Ćurlić, no najdulje je ipak zaružio nesuđeni debitant godine Luka Nižetić iako ga je jučer čekao nastup na slovenskoj nacinalnoj televiziji. Bilo je i pokušaja umjetnog izazivanja skandala, no ni ta priča o skandalu s trubačima iz Surdulice nije prošla.
----------

Večernji list

----------
Oliver Dragojević, Natalin konkurent u većini kategorija, nakon dodjele pohitao je u Pariz u kojemu će danas održati ekskluzivni koncert u glasovitoj dvorani Olympia. Dragojević je osvojio priznanje za najbolji album “Vridilo je”, kao i za aranžman, snimku i produkciju. Let 3 sa Severininim stylingom Dore (crvene haljine, duge crne perike) primio je nagradu za najbolji rock album (“Bombardiranje Srbije i Čačka”), te za videobroj “Ero s onoga svijeta” redatelja Radislava Jovanova Gonza. Članovi skupine Svadbas dobitnici su Porina za najbolju pjesmu godine (“Treblebass”).

Tamara Obrovac ponijela je iz Osijeka tri nagrade, kao i Elvis Stanić, a praznih se ruku ovaj put kući neće vratiti ni Tony Cetinski koji je za album “Budi uz mene” dobio Porina u kategoriji za najbolji album pop i zabavne glazbe.
----------

Jutarnji list

----------
Dolazak romskih trubača iz Dragačeva u subotu navečer pred osječku dvoranu Zrinjevac, gdje se održavao Porin, pretvorio se u skandal.
Čim su Romi zasvirali, izvukli su oko 200 ljudi iz dvorane. U skupini se zatekao i Tony Cetinski, policajci i zaštitari te su svi 15-ak minuta slušali trubače. Sat vremena kasnije, nakon završetka priredbe, iz dvorane je ljutit izašao osječki gradonačelnik Anto Đapić i tijekom ulaska u svoju limuzinu naredio policiji da "pohapsi Cigane", čemu su svjedočili mnogi akreditirani sudionici Porina. Sat vremena kasnije policija je pronašla Rome u jednom kafiću i privela ih na obavijesni razgovor. Među njima je bio i 12-godišnji dječak.
Uz pritisak medija koji su pristizali pred policiju i vjerojatno srbijanskoga konzulata u Vukovaru, Romi su pušteni uz isprike policije. Policija je tijekom nedjelje davala kontradiktorne izjave o nemilom događaju. Jedna je izjava bila da su morali reagirati jer su Romi navalili u dvoranu.
- Nitko od trubača nije se približio ni ulazu u dvoranu. Njihovo uhićenje naredio je Đapić bijesan zbog, prema njemu, srpske provokacije na Porinu i upropaštavanja priredbe - svjedoče očevici.
----------

24sata

----------
Najveći dobitnici ovogodišnjih Porina su Oliver, Elvis Stanić, Tamara Obrovac i Let3. Natalie Dizdar je uz osam nominacija ostala praznih ruku. Svi su pjevušili Treblebass.

OSIJEK - Oliveru četiri, Elvisu Staniću i Tamari Obrovac po tri, Letu3 dvije, a ostalim nominiranima po jedan ili niti jedan Porin - bilanca je to sinoćnje, 13. dodjele Porina održane u osječkoj sportskoj dvorani Zrinjevac, piše Večernji list.

Oliver je slavio u kategoriji najboljeg albuma, a taj njegov album Vridilo je nagrađen je i Porinima za najbolji aranžman i najbolju produkciju. Tamara Obrovac slavila je pak Porina za najbolji album etnoglazbe, najbolju žensku vokalnu izvedbu i za duet s Tedijem Spalatom.

Jedan od glavnih favorita, riječka skupina Let3, od ukupno sedam nominacija slavila je u dvije kategorije - za najbolji rock-album i najbolji spot. A za svoja dva Porina publiku su Riječani počastili eksplozivnim završnim nastupom - svi prerušeni u Seve Nacionale. A to nitko od njih nije očekivao.
----------

Iskon


Post je objavljen 24.04.2006. u 08:53 sati.