Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blokche

Marketing

Mozgam malo....

Frendica najstarija koju vidim jednom u par godina kad se odlučim zaputiti u rodni kraj je rodila. Javila mi je tri sata nakon poroda sms-om u kojem je uspjela skupiti sav užas koji je preživila. Bilo je neobično što nije navela dužinu, težinu i slično što se obično navodi nego kako je njoj. I bilo mi je drago jer je odlučila baš meni se požaliti. I što je nebitno koliko se viđamo. Sjetila sam se kako sam imala zadaću da je tješim i uvjeravam da ne plače svako jutro jer je u školi zapravo super. A zbog nje sam i krenula u školu sa šest godina.

Kaže mi majčica danas, znaš ti da ja moram u četvrtak praviti tortu. Znam kažem ja, sjetila sam se. A u p.m. kaže kako sam stara. A dobri ste kažem ja, nije 32. zajedničke godine malo. Nije, ludi smo, kaže ona. Nekako mi je simpa bila. Energičnija je i pozitivnija od većine dvedesetineštogodišnjaka koje znam. A u p.m. kažem ja, i meni je rođendan za malo više od mjesec dana. Kad sam prije skupila toliko godina. A stvarno kaže ona. Onda smo još malo o razvodima, perverzijama kod ljudi, aidsu kod nekog malog i kako je teško naći nekog normalnog u današnje vrijeme. Pa malo kako sam se ja zajebala sa faxom pa ona kako je ona. I tako smo nekako fino popričale. Vidi se šta žena radi, ja sam dobila besplatnu i u kućnoj atmosferi brzinski obavljenu psihoterapiju.

Poslije sam vidjela mrtvaca i tu dvojicu kako ga guraju baš kao neku stvar, a ne biće čiji su se obrisi nazirali. Netko tko je do maloprije bio živo biće i nekome nešto predstavlja i zbog čijeg će odlaska netko biti jako tužan sad je sveden na stvar. Grozno baš za vidjeti, trgnulo me dok sam razmišljala kako je grad prazan jer su svi spojili petak sa vikendom i o gužvi na treningu koja će sigurno biti zbog onih koji smatraju da će izgubiti baš sav višak kila zbog tih mjesec-dva vježbanja do ljeta. Nekako mi je otužno bilo vidjeti to tijelo, a poslije mi se nije dalo pričati o svakodnevnim pizdarijama.

I tako sam onda kad se sve skupi u teškim razmišljanjima o životu, ljubavi i sličnim bitnim stvarima. Već sutra ću se vjerojatno posvetiti razmišljanju o hrani i kolačima. Ne sumnjam.


Post je objavljen 15.04.2006. u 03:28 sati.