Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indy19

Marketing

kovanica za svaku kovanicu

i tako ti ja jedan dan čekam instruktora vožnje da me pokupi (položila testove danas by the way) i zveckam s kovanicama po džepu. imaš kovanicu od 5kn, uzmeš kovanicu od 2kn i namjestiš ih jednu na drugu. savršeno pristaju. uzmem kovanicu od 1kn i stavim ju na onu od 2kn. isto tako savršeno. luda od sreće što sam skužila nešto što prije nisam znala, manijački tražim kovanicu od 50 lp. već pogađate, savršeno pristaje u onu od 1kn. samo da mi nešto ne poljulja teoriju, nalazim i kovanicu od 20lp i ona također pristaje u onu od 50lp.

tad instruktor dolazi po mene i ja spremim svoje kovanice u džep. u autu još jednom provjeravam svoju teoriju i jao joj, kovanica od 10 lp je jednako velika kao i kovanica od 50 lp i zato mi se ne uklapa u niz. vjerojatno je zato proizvode žutu. teorija mi pada u vodu, nemam razloga izać iz kuće 3 naredna dana. možda ipak nije sve tako savršeno, zašto neke kovanice ostaju bez one druge uz koju savršeno pristau i zašto ne želim miješati žute i srebrne kovanice?

kad sam se konačno odvažila izać, našla sam kovanicu od 5 lp i uspjela ju pripasati uz kovanicu od 10lp. savršeno pristaju. izgleda da ipak postoji kovanica za svaku kovanicu, da nijedna nije sama i da postoji razlog zašto je svaka takva kakva je. iako izopćene od ostalih kovanica, one pristaju jedna uz drugu i nema te kovanice koja bi uz bilo koju od njih bolje pristajala od njih samih.

Post je objavljen 07.04.2006. u 18:28 sati.