Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Hrvatska ambasada u Koreji

Evo još jedne novosti koju sam pronašao na Croportalu.net. Predsjednik Mesić na četiri je dana posjetio Južnu Koreju i na svom službenom posjeti govorio o suradnji dviju zemalja na područjima trgovine, turizma i kulturne razmjene.

Zanimljivo je da je Stipe Mesić je prvi hrvatski visoki dužnosnik koji je posjetio ovu zemlju od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1992. godine. Dvojica predsjednika su dogovorila obostrano otvaranje diplomatskih predstavništava, a Roh Moo – Hyun je poželio Hrvatskoj da što prije postane punopravni član Europske Unije.

Predsjednik Mesić je pozvao Južnu Koreju da se aktivno uključi u infrastrukturne projekte u Hrvatskoj poput obnove i izgradnje željeznica i luka. Nakon sastanka predsjednici su potpisali Ugovor o suradnji između Južne Koreje i Hrvatske koji bi trebao pomoći pri izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U nastavku svog posjeta predsjednik Mesić sastat će se s tamošnjim gospodarstvenicima i čelnicima velikih tvrtki poput Samsung Elektronicsa, Daewoo i SK Telecoma.

Koreja, jedan od "azijskih tigrova" sa stabilnim stopama gospodarskog rasta, pokazuje spremnost za ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, a osobito je zainteresirana za Rijeku kao luku za ulaz korejske robe na područje srednje i istočne Europe.

Kako procjenjuju u Uredu Predsjednika, kontakti s korejskim dužnosnicima i kompanijama trebali bi doprinijeti konkretizaciji nekoliko međudržavnih ugovora koje je službeni Zagreb potpisao s tom dalekoistočnom zemljom s više od 48 milijuna stanovnika.

Post je objavljen 06.04.2006. u 15:44 sati.