Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

paradentitis i afte

Image Hosted by ImageShack.us

Priznat ćete usta predstavljaju jedan od najosjetljivijih dijelova tijela, a njihova uloga u organizmu apsolutno je nezamjenjiva. tu , naime započinje prava sintezija osjeta, jer hrana koju smo vizuelno doživjeli dobiva svu svoju puninu okusa i mirisa. Ne treba spominjati da u ustima započinje i probava hrane, te je tako, na posredan način, zdrava usna šupljina svakako jedan od bitnih faktora koji utječu na apetit, a time i na dobro raspoloženje.

Ako se pak u usnoj šupljini kriju ranice, afte ili paradentoza, taj se cijeli sustav narušava, a da i ne spominjemo bol i osjećaj neugodelayout for myspace
Afte su bolna oštećenja sluznice usne šupljine , koja najčešće nastaju zbog ozljeda sluznice ( npr.- zubnom protezom, opekotinama i sl.) ili pak postoji nasljedna sklonost koja je često potaknuta pojačanim lučenjem želučane kiseline, anemijom , hipovitaminozom, hormonalnim i metaboličkim poremečajima, te stresom i iscrpljenošću. Njihovo trajanje bez liječenja može biti i do 6 tjedana.

Paradentoza je kronično degenerativno oboljenje tkiva koje pričvršćuje zub u čeljusti i često je popraćeno upalom paradoncija- paradentitisom.MySpace Layouts
Proces na kraju dovodi do razaranja epitela uz plohu zuba , nastanka džepova uz njegov korijen , te se tako otvara put napredovanju bakterija dublje u paradentalna tkiva, što može završiti degeneracijom i ispadanjem zubi.
MySpace Layouts

Unošenjem aktivnih tvari - antibiotika, protuupalnih lijekova i preparata za epitelizaciju u džepove uz korijen zuba, smanjuje se upala i ulanjaju neugodni simptomi boli , pečenja, zadaha itd.

Postoji i prirodno sredstvo , čiji sastojci smanjuju vrijeme zacijeljivanja i pojavu neugodnih simptoma uzrokovanih aftama i paradentozom. :

APIPRODENTImage Hosted by ImageShack.us

-propolis sprej za desni i usnu šupljinu , prirodni proizvod , koji predstavlja mješavinu propolisa i tinktura ljekovitog bilja, a ima sve odlike navedenih preparata u jednom. On sadrži tinkturu propolisa i biljne tinkture koje posjeduju antiseptički ( tinktura žalfije) i lagani anestetski učinak(tinktura metvice- djeluje na smanjenje boli) sam propolis ima protuupalno djelovanje i pospješuje epitelizaciju odnosno zacjelivanje, te stoga ima višestruko blagotvorno djelovanje na desni i sluznicu usne šupljine, što je pisebno bitno kod paradentoze. prirodni je antibiotik, pa djeluje osim na bakterije i na viruse i gljivice.

Post je objavljen 05.04.2006. u 22:19 sati.