Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/brboro79

Marketing

bik

Ma tako ga nazvali jer je bio tvrdoglavo dobar. Duša od čovjeka. U njegovom kraju se njegova dobrota brzo pročula i sve su žene htjele svoje kćerke za bika oženit. Čak se nije tražio miraz, već su davali miraz uz svoje kćerke samo ako ih bik za ženu uzme. No bik je bio moderan čovjek pa nije mario za miraz u kravama. Zanimali ga novci. Tako se jednog dana uputio u grad jer više nije mogao izdržat super ponude za brak, nudila se velika zemljišta na kojoj bi se krave pasle, naravno ako uzme kćer za ženu od oca koji bi svoju kćer dao u dobre ruke. A bikove ruke su bile zlatne, kad je bik kocke bacao uvijek je imao sreće, kad je karte držao uvijek je imao sreće iako je jednom netko optužio bika da je loš, a ne dobar i tražio brojanje karata, dakako taj put je bilo viška karata i to za poker aseva, bikovu dobitnu ruku. Taj netko koji je optužio bika je bio sretan jer je dobio u tvrdnji kako je netko izvlačio aseve iz rukava, dobio je i desetak šavova, no nažalost ostao je bez novaca i bez zuba, nagnječenih rebara i sa čudnom amenzijom pred policijom.
Bik, dobar kao malo tko, se brzo snašao u gradu, jer dobri ljudi uvijek nađu put. No problem je bio ako bi se netko našao na njegovom putu.
Neki mladi dečki su tako popili par metaka na bikov račun, a on im to nije zamjerio jer je slobodno nedugo nakon toga šetao gradom.

Post je objavljen 02.04.2006. u 22:42 sati.