Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/faraonn

Marketing

Lament nad jezerom


Pohodom,
na uspijeh,
osuđenim,
uz naklon,
maramu tražim.

Ako pogled
mi ugasne,
neka mi oči
zamrznu,
Tvoj vrat
Labuda
bijelog.

Neće biti,
ali ako,
slučajno bude,
za vječno vjenčan,
ne ostaj
među ljudima,
sa jezerom
monahinjo.

Jezeru te dajem,
neka te čuva.

U tišini,
savijenih krila
maglom,
nemoj prekrivati lice.

Neka ti jele i borovi,
smjerno,
lotosove
donose latice.






- 19:43 - Komentari (10) - Isprintaj - #
ali pohod je na uspjeh osuđen, zar ne? tek ako pohod ne uspije, faraonne, onda baci latice sjećanja u jezero.....želim ti laku noć i mirne snove...a to jezero, neka ne bude hladno.... (Didi 02.03.2006. 20:59)

Ovo se zove samouvjereni faraonn...konacno ides pohodom u pobjedu, siguran u sebe....jos i maramu trazis, Dama je znaci odabrana, ako da maramu, pristaje (joj, lijepi nasi stari obicaji, i toga se znas sjetiti). Ovo mi izgleda kao nekakav zavjet ljubavi, ali u isto vrijeme, kao da se pomalo i ogranicavas, valjda zato i je ovo "Lament", elegija ili zalopojka....jer, ako ne uspije...sa jedne ili druge strane, krivicom neke sasvim trece osobe....Ali svejedno, ne ostavljas ti nju samu, dajes je na cuvanje, nju i ljepotu duse njene, otkrivenu, da joj jele i borovi, i u slucaju zajednickog nebitisanja, donose lotosove (tvoje) latice ljubavi....Zaista prekrasno....Tri puta sam procitala pjesmu, svaki put je ostavila drugaciji utisak na mene...., jednom kao zavjet ljubavi, drugi put kao strah da netko ili nesto ne pokvari taj osjecaj ljubavi, a treci put, kao tvoju odluku, da i u tom slucaju ostajes spreman da joj pruzas svu svoju ljubav...Ovo mi je jedna od ljepsih tvojih pjesama...valjda zato sto u njoj ima i pozitive...i zato sto je univerzalna...i jer se svatko moze pronaci u njoj....Danas cak dvije pjesme...tko li te ili sto nadahnu, ne znam...ali neka je....tko ili sto god da je, hvala, jer si raspolozeniji i plodonosniji u pisanju...ugodan ti nastavak veceri zelim... (mirisdunje 02.03.2006. 21:01)

divno si ovo napisao...pogotovo ovaj dio "...Tvoj vrat Labuda bijelog."..što god uspoređuješ labudom, mora da je divno to, da je čisto...da zrači ljepotom...ugodnu večer ti želim... :) (divlje srce 02.03.2006. 21:02)

Didi, po tvojoj komandi princezo ! (faraonn 02.03.2006. 21:22)

Prodjoh pored jednog jezera tipicnog za ovu zemlju. Omedjeno crnogoricnom sumom a dva labuda kao posvadjana nikako da se sretu i rijesih da im poklonim na cuvanje moju ljubav dako bi se oko necega sjedinili.Lijepa ti noc Dunjo ! (faraonn 02.03.2006. 21:37)

Srdacno se zahvaljujem, tebi Srce ludo, jer kako bi to srce i bilo kad nebi divljalo a njegovo divljane je normalan hod ako sebe shvata ! Labud, jezero , zavjestanje, balet i ljubavno zatocenje su motivi koji mene stalno opsjedaju, tako da tu temu nikako da jednom postavim !? Hvala na druzenju i laka ti noc ! (faraonn 02.03.2006. 21:46)

Sve se bolje pises. Nije li ovo nagovjestaj nekih oprastanja starih?? Pozdrav ruzi Tvojoj:) (Katya 02.03.2006. 23:05)

:)) prekrasno, prekrasno... oduševljena sam! (hope 02.03.2006. 23:16)

Ruze, vase posjete, prijateljstva i nove zore ! Ako sad nijesam mrtav , nikad Vi i necu mrijeti ! (faraonn 02.03.2006. 23:21)

Lako se osjecati prekrasno u Vasem Drustvu. Ovu pjesmu smo trebali svi potpisati ako je stvarno lijepa ,jer je produkt svih Vas , i ostace tako !Miran san ,- Hope ! (faraonn 03.03.2006. 00:02)



Post je objavljen 02.03.2006. u 07:07 sati.