Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/faraonn

Marketing

Kad me susretne ljepota



Kako da objasnim,
zapaljenom pogledu,
Da nema pravo?

Zarobljena ljepota
do bola muči
I izgara tijelo.

Sa grudi, oči
prokletstvo nude,
Otrove tajne,
Poglede izdajničke.

I kad me nađu
samog po šumama
kako lutam,
nemoj da pitaju
i da se čude.

Pastirski miran
dane sam pio,
prkosio orlu
kad mi je
poglede hvatao.

Sada sam samo
zalutali galeb,
koji želi jedino
što dalje
od jata.




Komentari:

- 06:10 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Ovo, zalutali galeb, koji se razlikuje od običnih galebova, i uzdiže u visine, vježba najteže i najspretnije letove... na putu do ljepote, je Galeb Jonathan Livingston, u istoimenom djelu Richarda Bacha, predivno djelo, puno simbolike. Bio je poseban i uspješan nakon svega.... Lijep ti pozdrav i ugodan dan! (hope 05.03.2006. 07:53)

Kad pogledi probude zelju u nama, onda zelja raste, kipi, pjeni, prelijeva se preko srca...tada razum ne pomaze. Stane, a tijelo odgovara instiktivno. Cudan je to mehanizam u covjeku, nikad objasnjen, ali vidljiv i vjecan. I nema spasa, ni bijeg tada ne pomaze, bijeg od svih, izopćenje, bijeg od samog sebe. Tamo gdje ljubav i strast vlada, razum prestaje da postoji. Ma koliko se mi trudili, pobjeci od istine ne mozemo, mozemo se vinuti u visine, letjeti siroko, zamisljati slobodu, cak je i dozivljavati..ali valja nama natrag, medju ljude, kako je to Prirodnim zakonima odredjeno. U nasem genetkom kodu pise "Čovjek", a covjeku je mjesto medju ljudima, Askeza je mit, asketski zivot nije pokora nego odabir, a ti u zivotu znas i zelis i mozes uzivati....Dan neka ti je lijep,pogledaj na svijet sa visine, a onda se, sa svojim znanjem i vjestinama vrati medju one iste i poducavaj ih mudrosti zivljenja...Ja u Tebe vjerujem..... (mirisdunje 05.03.2006. 09:35)

Bježi, Galebe, vij svoj let nad učmalim prosjekom kome ne pripadaš, razvij svoja jedra i daj Suncu da ti iskrom u oku tuge plaća. Osjeti zrak, osjeti vjetrove što te nose iznad klisura i kresta morskih valova, izvij svoj Krik iz punih pluća ... Potom se vrati Zemaljskoj povorci i ne daj da ti krinku skinu...Nek te prepozna tko ima Srce. (desiree8 05.03.2006. 14:16)

"leti leti,svoj čudesni let"................. pozdrav ..................... (tihi 05.03.2006. 14:38)

predivno...pozdrav (nyana 05.03.2006. 14:43)





Post je objavljen 05.03.2006. u 06:51 sati.