Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maroons

Marketing

Kriza srednjih godina

Prije svega htio bih vas upozorit da dobro pazite da vas netko ne prevesla danas na 1. aprila. Znate ono "aprililili" i te cake...ja sam zamalo popušio foru iz Večernjeg da će se Jovanka preselit u Kumrovec, a da će ljeta provodit na Brijunima. Umalo su me prešli.

Planirao sam napisat kratku recenziju sinoćnjeg koncerta u U.M.O.Bolnici. Svirala su dva srednjoškolska benda. Zbog osobnog poznanstva s rodbinom izvođača, skoro pa ću se suzdržat od komentara. Najslikovitiji opis muzike je spoj ritma kirgistanske dječje brojalice i zvuka lošeg dana garažnog teškometalnog instrumentalnog sastava iz Lesotha.
Da ne kažem kako je (pomalo i očekivano) pubilka bila strogo tinejđerska. Kao da su na ulazu zaustavljali sve sa osobnom. Nakraju sam tužno sjeo na pižul sa ostalim babcima Portolanom, Nikijem i Vegom(svi prosjek 30 godina). Portolan je tiho promrmljao kako "nisu oni premladi, već mi prestari", a Niki je dodao da je "sigurno pred 15 godina povaljivao neku od mama ovih tinejđera." Nakon te izjave svi smo promatrali sličnosti između Nikija i tinejđera u prolazu...jedan je nosio čudnu majicu koju je Niki ostavio u jednom stanu pred 15 godina...Slučajnost?

Baš sam se vratio sa otvorenog sveučilišnog prvenstva u šahu. Iako nisam "turao drvca" već godinama, ostvario sam zapažen rezultat u konkurenciji 15 igrača. Ostao sam na kraju na diobi četvrtog mjesta, što me automatski kvalificira u šahovsku ekipu Sveučilišta za predstojeće studentske igre koje će se odvijati početkom svibnja u Zadru, čini mi se. Selektor ekipe Sveučilišta mi je na kraju turnira zadovoljno priznao kako mi je garantirana treća ploča, što je fakat guba. Pet dana besplatnog provoda, odgusta.
Ovim putem htio bih čestitat pobjedniku, mom mlađem bratu Blazeu Maroonsu, novom sveučilišnom prvaku. Drugo mjesto osvojio je klinac iz sedmog razreda OŠ Lapad za kojeg će se još čut(prvenstvo je otvorenog karaktera pa su bila i dva-tri srednjoškolca i on, osnovnoškolac). Treće mjesto osvojio je dvostruki prvak Grada, moj dugogodišnji prijo i ujedno selektor ekipe Sveučilišta, Miko. Najstariji Maroons je sa mnom podjelio četvrto mjesto.
Na kraju su tri Maroonsa i selektor Miko pošli u konobu Belvedere na mješano meso. Najeli se i napili, ko pravi šahisti.

Mislim da ću večeras ostat doma. Nisam nešto baš financijski, a i nekako mi se ne da. A možda pođem do U.M.O.Bolnice, svira Gruhak, nakon godinu dana, u novoj postavi i sa autorskim stvarima. Moglo bi bit zanimljivo. Ne znam, ako skupim ekipu đigera, možda pođem.

Keep on bloggin'!!!

Post je objavljen 01.04.2006. u 16:42 sati.