Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hellboy006

Marketing

nirvana


Image Hosted by ImageShack.us

Američki grunge pjevač, Kurt Donald Cobain, rođen je 20. veljače 1967. godine u Aberdenu kraj Seattlea, a preminuo je 5. travnja 1994. godine u Seattleu. Bio je glavni vokal, tekstopisac i gitarist grunge grupe Nirvana.

Kao dijete bio je hiperaktivan pa su mu liječnici prepisali lijekove koji bi ga držali budnim do kasnih sati te su mu dani i sedativi da mu pomognu zaspati. Mnogi vjeruju da je to razlog njegove kasnije ovisnosti o heroinu. Kada je imao sedam godina roditelji su mu se razveli te je živio kod rođaka. Nakon nekog vremena roditelji su mu jasno dali do znanja da ne žele imati ništa s njim. Sve će se to kasnije odraziti u njegovim tekstovima i životu.Cobain nije volio ići u školu, tamo se osjećao izgubljeno i usamljeno. Više se družio s djevojkama nego dječacima jer ga nisu zanimale njihove "macho spike".
Prvu gitaru kupio je za svoj 14. rođendan i uživao je stvarajući svoju glazbu. Nekoliko tjedana prije mature odustao je od školovanja i zaposlio se. Radio je nekoliko poslova koji su na kraju završavali neuspjehom.

Nirvana je nastala 1986. godine kada su se spojili Kurt Cobain i Krist Novoselić koji je svirao bass gitaru. Nakon što su izmijenili nekoliko bubnjara konačni izbor pao je na Davea Grohla. 1988. godine izbacili su svoj prvi demo, a sljedeće godine snimili i prvi album, "Bleach". Krenula je i prva turneja po SAD-u. 1991. izdali su album "Nevermind", a najveći hit bila je pjesma "Smells like teen spirit" koja je zauzela prvo mjesto mnogih svjetskih top lista.
Kurt nikada nije volio komercijalnu stranu Nirvane, nije volio popularnost i ideju velike rock zvijezde. Čak je molio publiku da ne kupuju njihove CD-e i ne dolaze na njihove koncerte. Vjerovao je da su Nirvanini fanovi lažni i da jedino vole pjesmu "Smells like teen spirit". U tom periodu Cobain je naveliko konzumirao droge, heroin i morfin.
I NA KRAJUbang



Post je objavljen 22.03.2006. u 23:06 sati.